LOKALENHÄMTA hela KAPITLET SOM PDF (LÄNK LÄNGRE NER PÅ SIDAN). 

HITTA LOKALEN

Ett kapitel om hur ni hittar lokalen till er verksamhet och öppnar den. Innan verksamheten startas upp och dörrarna kan slås upp finns det mycket att tänka på. Vi reder ut vilka som äger lokaler, hur ni gör när ni förhandlar med en fastighetsägare och vad ni behöver tänka på innan ni skriver på ett hyreskontrakt.

ÖPPNA LOKALEN

Ett kapitel för er som snart ska öppna. För det är en del praktiskt att tänka på. Det ska gå att boka era lokaler och ni ska kunna ta betalt. Hyresregler ska skrivas och ni behöver lås och larm och en försäkring. Och så vill ni ju gärna ha lite möbler också.

driva LOKALEN

För er som hyr. Och för er som äger. Här går vi inom krav som samhället ställer på samlingslokaler och hur ni kan leva upp till dem. Och så får ni veta när det är dags att byta ut ventilationen, kylskåpet och den gamla spisfläkten.

Inspiration

ENVISA KVINNOR VANN KAMPEN

Efter att ha kämpat i många år har Rosengård Folkets Hus-förening äntligen fått en lokal som svarar upp mot områdets behov. Från att ha kallat sig själva för ”ett Folkets Hus utan hus” och ”landets minsta Folkets Hus” har en rad tillfälliga lösningar ersatts av 400 kvadratmeter mitt i centrum. ”Det är tur att vi är envisa kvinnor”, säger Rishan Aregai, föreningens ordförande.

Läs mer…

Rishan Aregai, Rosengårds Folkets Hus. Foto: Berek Kibrab

 

beställ boken nyckeln

Vill ni starta en ny mötesplats? Har ert hus eller er park funnits länge, men har några nyvalda i styrelsen? Har ni just anställt en föreståndare? Eller vill ta nya tag?
Beställ boken till alla som behöver den