det här är riksorganisationen Folkets Hus och Parker

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med närmare 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker, biografer och liknande lokala arrangörer i hela landet – alla viktiga och uppskattade mötesplatser och kulturbärare.

Riksorganisationens kansli ligger i Stockholm och där arbetar vi bland annat med medlemsservice, opinionsbildning och folkrörelseutveckling. Riksorganisationen är indelad i sju regioner som tillsammans täcker hela landet. Var och en av dem är en aktiv aktör gentemot regionen, föreningsliv, organisationer och andra regionala nätverk.


 

Vår vision och verksamhet

Alla har rätt till sina drömmar. Familjen som kommer till ett nytt land, barnet som upptäcker böcker, pensionärsföreningen som organiserar en resa, hiphopgruppen som repar inför sin spelning, aktivisten som verkar för solidaritet och rättvisa. Vi kämpar tillsammans för rätten att påverka och forma vår gemensamma framtid. Vi skapar mötesplatser för kultur, bildning och organisering.

Läs mer: Visionsprogram
LÄS MER: VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2021

vår organisation

Bakom varje beslut vi tar finns en demokratiskt uppbyggd organisation. Vart tredje år samlas medlemsföreningar i en stämma för att fatta beslut om kommande verksamhetsperiod.

Läs mer

Bli medlem hos oss

Som medlemsförening i riksorganisationen Folkets Hus och Parker blir du och din förenings vardag vår angelägenhet. En viktig del av vår verksamhet är att erbjuda dig som medlem utbildning, rådgivning, förmånliga ramavtal, folkrörelseutveckling, opinionsbildning med mera.

Läs mer

Vår historia

Riksorganisationen Folkets Hus och Parker bildades år 2000 som ett resultat av en sammanslagning av Folkparkernas Centralorganisation (bildad 1905) och Folkets Husföreningarnas Riksorganisation (bildad 1932). Men idén om ett Folkets Hus eller en folkpark föddes mycket tidigare.

Läs mer 

våra nyhetsbrev

För att inte missa något som är på gång och händer i vår folkrörelse kan följa oss i FOLKETS HUS OCH PARKERS NYHETSBREV. Är du mer intresserad av liveföreställningar i världsklass – då rekommenderar vi NYHETSBREVET LIVE PÅ BIO.

Läs mer