illustration-folkets-hus-och-parker-2400×800-1

RIKSORGANISATIONEN FOLKETS HUS OCH PARKER

Folkets Hus och Parker är en folkrörelse med närmare 500 medlemsföreningar som driver Folkets Hus, folkparker, biografer och liknande lokala arrangörer i hela landet – alla viktiga och uppskattade mötesplatser och kulturbärare.

Riksorganisationens kansli ligger i Stockholm och där arbetar vi bland annat med medlemsservice, opinionsbildning och folkrörelseutveckling. Riksorganisationen är indelad i sju regioner som tillsammans täcker hela landet. Var och en av dem är en aktiv aktör gentemot regionen, föreningsliv, organisationer och andra regionala nätverk.

VÅR VISION OCH VERKSAMHET

Alla har rätt till sina drömmar. Vi kämpar tillsammans för rätten att påverka och forma vår gemensamma framtid. Vi skapar mötesplatser för kultur, bildning och organisering.
LÄS MER: VISIONSPROGRAM
LÄS MER: VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2022

 

VÅR ORGANISATION

Bakom varje beslut vi tar finns en demokratiskt uppbyggd organisation. Vart tredje år samlas medlemsföreningar i en stämma för att fatta beslut om kommande verksamhetsperiod.
LÄS MER

VÅR HISTORIA

Riksorganisationen Folkets Hus och Parker bildades år 2000 som ett resultat av en sammanslagning av Folkparkernas Centralorganisation (bildad 1905) och Folkets Husföreningarnas Riksorganisation (bildad 1932). Men idén om ett Folkets Hus eller en folkpark föddes mycket tidigare.
LÄS MER 


 

Hitta en mötesplats nära dig

Folkets Hus och Parkers närmare 500 medlemsföreningar är alla viktiga och uppskattade mötesplatser och kulturbärare. Mångfalden har alltid varit stor. Här finns ett spektrum av anläggningar och verksamheter, med olika namn, innehåll och historia. Är du intresserad av att engagera dig eller vill du hyra lokaler? Sök i vår bland våra medlemsföreningar och ta kontakt! Hitta din MÖTESPLATs

 


 

NYA MÖTESPLATSER med LOKALT ENGAGEMANG OCH DELAKTIGHET

Medborgardrivna kultur- och samlingslokaler har många fördelar: de skapar lokal sammanhållning, social hållbarhet, understödjer engagemang och delaktighet. Just nu jobbar Folkets Hus och Parker med ett 10-tal projekt runt om i landet. LÄS MER: Nya mötesplatser