nyckeln_head_pengarna

PengarnaHÄMTA hela KAPITLET SOM PDF (LÄNK LÄNGRE NER PÅ SIDAN). 

tänka pengar

Ni har startat föreningen. Ni har hittat lokalen. Det är dags att tänka på pengar. I det här kapitlet ska vi försöka reda ut vad det är som kostar pengar och var ni kan hitta dem.

hitta pengar

I det här kapitlet går vi igenom några av de insatser där ni kan hitta pengar till er mötesplats, oavsett om er förening är helt ny eller har funnits länge. Hur förhandlar ni med kommunen, var finns projektstöd och vilka kan finansiera en ombyggnad?

räkna PENGAR

Varje år räknar ni pengar. Nu uppskattar vad saker kommer att kosta – ni gör en budget – och ni tar fram ett facit över hur det faktiskt gick – ni gör ett bokslut. I det här kapitlet går vi igenom hur det går till i praktiken.

Inspiration

Kerstin hittade pengarna

Hammarkullens Folkets Hus har drivit – och fått – finansiering till många projekt genom åren. Målgruppen har alltid varit barn och unga. Här berättar föreståndaren Kerstin Wennergren hur det gick till.

Läs mer…

Kerstin Wennergren, Hammarkullens Folkets Hus. Foto: Yarko Rhea Salazar

MATERIAL SOM NÄMNS I BOKEN KAN HÄMTAS HÄR:

Kontoplan – mall


 

beställ boken nyckeln

Vill ni starta en ny mötesplats? Har ert hus eller er park funnits länge, men har några nyvalda i styrelsen? Har ni just anställt en föreståndare? Eller vill ta nya tag?
Beställ boken till alla som behöver den