PersonalenHÄMTA hela KAPITLET SOM PDF (LÄNK LÄNGRE NER PÅ SIDAN). 

Att anställa

I det här kapitlet går vi igenom saker ni behöver tänka på den dag era ideella insatser – allt det ni gör för att er mötesplats ska fungera – inte längre räcker till. När ni behöver anställa på timmar, i projekt eller heltid.

Att vara arbetsgivare

Ett kapitel för er som är arbetsgivare. vem bestämmer vad i mötesplatsen? Hur vet ni vad ni ska betala ut i semesterersättning och vad händer om ni måste säga upp personal?

Inspiration

I Folkets Hus finns alltid jobb

Många människor har arbetat eller praktiserat i Sofielunds Folkets Hus genom åren. Ofta med stöd från arbetsförmedlingen. En del har blivit anställda, andra har gått vidare. ”Jag tror att Arbetsförmedlingen ser att vi inte utnyttjar människor här”, säger föreståndaren Carlos Cortés.

Läs mer…

Carlos Cortés, Sofielunds Folkets Hus.

MATERIAL SOM NÄMNS I BOKEN KAN HÄMTAS HÄR:

kollektivavtal

kravprofil – mall

Förslag på delegationsordning

Inloggning till KFO:s hemsida

systematiskt arbetsmiljöarbete

Lönebesked – exempel

semester – Fler räkneexempel

Visst material ingår som en del av den service vi ger våra medlemsföreningar och kräver en inloggning. Läs mer om medlemskapet.


 

beställ hela handboken

Vill ni starta en ny mötesplats? Har ert hus eller er park funnits länge, men har några nyvalda i styrelsen? Har ni just anställt en föreståndare? Eller vill ta nya tag? Beställ hela boken till alla som behöver här.