Kerstin Wennergren, Hammarkullens Folkets Hus. Foto: Yarko Rhea Salazar

Det går inte att driva ett hus med bara projektpengar, men det går att pröva nya satsningar, skapa bra verksamhet, få in mer personal och täcka upp för lokalkostnader.

Kerstin wennergren,
hammarkullens folkets hus

ENGAGERA DIG

Det glädjer oss att du vill engagera dig!
Det är här som vi hjälper dig att:

Varför starta förening?

Vill du också engagera dig i ditt lokala kulturliv och starta en mötesplats? Det bästa sättet är att starta en förening – och söka medlemskap hos oss. Hos oss på Folkets Hus och Parker får du inte bara möjligheten att träffa kollegor och utbyta idéer. Vi ger dig också hjälp och stöd, bättre arrangemang och lönsamhet.

Få tips och inspiration

Hur startar man en förening, hur hittar man en lokal och hur ska stadgarna se ut? Vad ska man tänka på när man skriver på ett hyreskontrakt? Vi ger dig råd och tips om hur du går tillväga för att skapa ett rum för alla. Här på hemsidan eller i boken Nyckeln – en handbok i att starta och driva mötesplatser bjuder vi på konkreta tips och inspiration.  Läs mer: Handboken

 

Inspiration från västra Sverige

Kerstin hittade pengarna

Hammarkullens Folkets Hus har drivit – och fått – finansiering till många projekt genom åren. Målgruppen har alltid varit barn och unga. Här berättar föreståndaren Kerstin Wennergren hur det gick till.

Läs mer

Kerstin Wennergren, Hammarkullens Folkets Hus. Foto: Yarko Rhea Salazar

Arrangörer

Påverka utbudet där du bor! I den här listan visas både Folkets Hus och Parkers medlemmar och externa arrangörer, dessa kommer behandla och besvara din förfrågan på lite olika sätt.