Om du inte tror på processen – hur ska andra göra det? Stärk din egen övertygelse om att det du gör och det ni vill vara med och skapa kan göra skillnad i ditt område.

Atusa Rezai, ordförande för föreningen Folkets Husby

UPPLEV!

Bio, konsert, teater eller något helt annat? Sök i vårt stora utbud av kulturupplevelser, över hela landet!

ENGAGERA DIG!

Så gör du för att starta en mötesplats, påverka kulturutbudet där du bor eller kontakta din lokala förening.

VI GÖR!

Varför finns Folkets Hus och Parker? Läs mer om vår folkrörelse, hur vi tänker och arbetar.

ENGAGERA DIG

Det glädjer oss att du vill engagera dig!
Det är här som vi hjälper dig att:

Varför starta förening?

Vill du också engagera dig i ditt lokala kulturliv och starta en mötesplats? Det bästa sättet är att starta en förening – och söka medlemskap hos oss. Hos oss på Folkets Hus och Parker får du inte bara möjligheten att träffa kollegor och utbyta idéer. Vi ger dig också hjälp och stöd, bättre arrangemang och lönsamhet.

Få tips och inspiration

Hur startar man en förening, hur hittar man en lokal och hur ska stadgarna se ut? Vad ska man tänka på när man skriver på ett hyreskontrakt? Vi ger dig råd och tips om hur du går tillväga för att skapa ett rum för alla. Kontakta oss

Eldsjälarna i Husby

Husby Träff har länge varit en hjärtpunkt för det lokala föreningslivet. Nu tar man nya tag med den nystartade föreningen Folkets Husby.

– Som förening jobbar vi för att göra verklighet av den verksamhet som våra medlemmar sagt att vi ska göra. Våra ledord har varit kultur, samhällsengagemang och folkbildning, säger Seluah Alsaati.
Att verksamheten skulle utformas i samarbete med Husbyborna var en självklar förutsättning. Läs mer

Arrangörer

I den här listan visas både Folkets Hus och Parkers medlemmar och externa arrangörer, dessa kommer behandla och besvara din förfrågan på lite olika sätt.