navet-bergsjon-foto-yarko-rhean-1600×978-1

Kul att du vill engagera dig!

Här hjälper vi dig att komma igång.

Vi kan skapa ett Folkets hus tillsammans!

Vill du engagera dig i ditt lokala kulturliv och starta en mötesplats? Bra! Medborgardrivna kultur- och samlingslokaler har många fördelar som understödjer engagemang och delaktighet. Det bästa sättet är att starta en förening. Folkets Hus och Parker kan processen – från en första tanke till en mötesplats. Och vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Läs mer om hur vi jobbar med nya mötesplatser

Nyckeln - en handbok i att starta och driva mötesplatser

Behöver du tips och inspiration?

Hur startar man en förening, hur hittar man en lokal och hur ska stadgarna se ut? Vad ska man tänka på när man skriver på ett hyreskontrakt? Vi ger dig råd och tips om hur du går tillväga för att skapa ett rum för alla. Här på hemsidan eller i boken Nyckeln – en handbok i att starta och driva mötesplatser bjuder vi på konkreta tips och inspiration.
Läs mer: Handboken

Ta kontakt med din lokala förening!

Det finns förstås redan många föreningar som driver mötesplatser som Folkets Hus, folkparker och biografer. Det kanske redan finns en mötesplats på din ort. Många av dem behöver fler engagerade till de verksamheter som finns inom föreningen. Kanske driver de något som du brinner för? Eller så är det där du startar upp något nytt!  Hitta en förening nära dig

Äntligen en nyckel i handen

Vägen till en medborgardriven mötesplats i Göteborgsförorten Bergsjön har varit lång.

Men efter år av såväl framgångar som besvikelser, har nu föreningen till slut fått sin nyckel till samlingslokalen som de delar med fyra andra föreningar i området.

Läs mer

 

Påverka utbudet där du bor!

Att engagera sig i kulturutbudet på den egna orten är ofta välkommet. Berätta vad du vill se på din biograf, vilka föreställningar du vill se på scen eller vilka konstutställningar du drömmer om. Kanske du också kan bli volontär om det behövs? Ta kontakt!


 

Arrangörer

I den här listan visas både medlemsföreningar i Folkets Hus och Parker och andra arrangörer som vi vet har ett kulturutbud genom oss.