Nyckeln - en handbok i att starta och driva mötesplatser

NYCKELN
– EN HANDBOK I ATT STARTA OCH DRIVA MÖTESPLATSER

Hur startas en mötesplats? Vad kostar det? Var finns pengar till alla idéer? Hur förhandlar man med ett fastighetsbolag? Fyller huset eller parken med verksamhet? Här har vi samlat svaren på många frågor, information och inspiration, tips och idéer.

Att starta en ny mötesplats är inte lätt. Inte heller att driva en redan befintlig. Därför har vi samlat information och inspiration, tips och råd, som finns inom vår folkrörelse. Vår förhoppning är att NYCKELN – EN HANDBOK I ATT STARTA OCH DRIVA MÖTESPLATSER ska ge dig energi, idéer och stöd på vägen.

Gå direkt in i bokens olika delar här nedan. Är du helt ny och vill veta mer om vad vi är? läs bokens inledning

Handbokens andra kapitel: Lokalen.

Handbokens tredje kapitel: Lokalen.

Handbokens femte kapitel: Verksamheten

Handbokens fjärde kapitel: Personalen.

Läs mer om medlemskapet i Folkets Hus och Parker

Så här funkar handboken på hemsidan:

Här på hemsidan hittar du en introduktion till bokens fem kapitel; föreningen, lokalen, pengarna, personalen och verksamheten. På introduktionssidan finns hela kapitlet tillgängligt som pdf. Tanka hem och läs vidare i den. När boken hänvisar till material som finns på hemsidan hittar du länkarna under respektive kapitel.

Studiehandledning

I samverkan med ABF har vi också tagit fram en studiehandledning till boken. Du kan Hämta den som pdf här eller om du föredrar tryckt format kan du beställa den på ABF:s hemsida.

Beställ boken

Vill ni starta en ny mötesplats? Har ert hus eller er park funnits länge, men har några nyvalda i styrelsen? Har ni just anställt en föreståndare? Eller vill ta nya tag? BESTÄLL EN BOK TILL ALLA SOM BEHÖVER HÄR.

Beställ boken "Nyckeln - en handbok för att starta och driva mötesplaster"