Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Detalj ur en graffiti illustrerar inlägget "Samling för den fria konsten"

Samling för den fria konsten

Den senaste tidens uppmärksammade fall där konstens integritet överskridits av klåfingriga politiker är oroväckande. När det dessutom görs med en tydlig ideologi där kulturens innehålls styrs i syfte att användas som ett verktyg för att uppnå andra samhällspolitiska mål, måste vi alla reagera.

Diskussionen om konstens frihet och om hur principen om armlängds avstånd fungerar eller inte har tätnat under de senaste åren. Detta bland annat med anledning av utvecklingen i auktoritära länder som Polen och Ungern. När partier som Sverigedemokraterna hämtar inspiration från dessa länders sätt att styra kulturinstitutionernas, Public service och mediers innehåll är deras sak också vår. ... Läs mer

Folkets Hus och Parker presenterar höstens turnéer

Folkets Hus och Parker presenterar stolt sommarens folkparksturnéer. Louise Hoffsten ger sig ut på turné, Malin Nilssons i en förtrollad varieté för barnpubliken, det blir musikal med skräptema i samarbete med Håll Sverige Rent och musikteaterföreställningen Mio, min Mio av Astrid Lindgren. The Refreshments fyller 30 år och firar med turnén The Real Rock n´ Roll Party tillsammans med The Playtones och The Straight up horns.

Ta plats i Hiphopbussen och gör din röst hörd!

För andra året i rad åker Hiphopbussen ut på turné runtom i Sverige med bröderna Salazar som workshopsledare. I en mobil studio, tillsammans med bröderna Masse och Salla Salazar kan du testa på att skriva egna texter, producera beats och framföra dina låtar.

Ana Brun - klimartsmart kultur live på bio

Ane Brun – Leave Me Breathless – klimatsmart kultur på bio

Folkets Hus och Parkers Live på bio är det klimatsmarta kulturutbudet. Genom livesändningar och inspelade evenemang på bio, kan artister tänka i nya banor. Biografvisningar av konserter, opera, teater och balett ersätter inte liveupplevelsen, men är ett fint komplement i hög bild- och ljudkvalitet, där biobesökaren kommer nära artisten.

Kritik mot tunn kulturbudget

Regeringens kulturbudget inger inget hopp om ökade möjligheter för kultur i hela landet. Det anser Folkets Hus och Parkers vd Calle Nathanson i en kommentar.

Projektosen måste upphöra!

Förorten behöver inga fler lättflyktiga projekt. De insatser som görs för att bryta ojämlikhet och marginalisering måste vara långsiktiga. Utvärderingen från Myndigheten för Kulturanalys av satsningen Äga rum reser flera frågor.