Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Trög omstart bekräftas av undersökning

Så många som var tredje person har inte hittat tillbaka till kulturen efter pandemin. Detta bekräftas av undersökningen Framtidens kulturkonsumtion, som tagits fram av Insight Intelligence på uppdrag av Folkets Hus och Parker, Svensk Scenkonst, Göteborgsoperan och Helsingborgs stad.

Trots att pandemirestriktionerna slopades för flera månader sedan, går det trögt i återstarten av kulturen. Tendensen oroar många kulturaktörer.

—Undersökningen visar att närmare 3 av 10 ännu inte återgått till att konsumera fysisk kultur. Det visar att återstarten av kulturen är en lång process och att det finns behov av statliga stimulansstöd även framöver, säger Calle Nathanson vd Folkets Hus och Parker. ... Läs mer

Vad är FOLK LAB, som alla pratar om?

Det är svårt att med några ord beskriva vad Folk Lab är och vilka möjligheter det kan skapa för en mötesplats, för orten och besökarna. Men det blev väldigt tydligt i en levande och kreativ utställning under stämmodagarna i Hallunda Folkets Hus.