Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Folkets Hus och Parker om de nya restriktionerna: Slår hårt mot en sektor som redan blöder

De skärpta restriktioner som presenterats av regeringen idag kommer att slå hårt mot kulturen. Folkets Hus och Parker är oroade, och menar att det tidigare beslutade återstartsstödet nu snabbt måste stöpas om till ett rent krisstöd, för att rädda kultursektorn.

De nya restriktionerna som nu införs av regeringen innebär återigen ett hårt slag mot kulturområdet. Den återstart som precis påbörjats måste nu pausas på obestämd tid. Kombinerade restriktioner i form av vaccinationsintyg och avståndsregler, samt sänkta besökstak gör att arrangörernas förutsättningar blir än hårdare.

– Det återstartsstöd som riksdagen beslutat om för 2022 måste nu göras om till ett rent krisstöd för att rädda kulturbranschen som i rasande takt tappar sina intäkter, säger Calle Nathanson vd för Folkets Hus och Parker. ... Läs mer

Världspremiären av nya Utvandrarna hålls i Emmaboda Folkets Hus

Den nya filmatiseringen av Utvandrarna får världspremiär i Vilhelm Mobergs småländska hemtrakter. Den 18 december blir det galavisning i Emmaboda Folkets Hus. Filmen omfamnar Vilhelm Mobergs samtliga fyra romaner i Utvandrarsviten och berättas den här gången ur Kristinas perspektiv.

Det räcker nu

För att få bukt med den ökade kriminaliteten och den pågående våldsspiralen kopplad till drogförsäljning,…

Julklappar till kulturministern

Kultursektorn står inför en rad minst sagt angelägna utmaningar. Folkets Hus och Parker ger därför Jeanette Gustafsdotter som ny kulturminister, tre julklappar med möjliga lösningar inom kulturområdet. Väl bekomme!

Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker

Regeringsuppdrag till Folkets Hus och Parkers vd

Vid ett tillkännagivande från regeringen tidigare idag, tilldelades Folkets Hus och Parkers vd Calle Nathanson uppdraget som särskild utredare, med uppgiften att se över reglerna för sjukpenninggrundande inkomst (SGI).