Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker

Regeringsuppdrag till Folkets Hus och Parkers vd

Vid ett tillkännagivande från regeringen tidigare idag, tilldelades Folkets Hus och Parkers vd Calle Nathanson uppdraget som särskild utredare, med uppgiften att se över reglerna för sjukpenninggrundande inkomst (SGI).

Regeringens ambition med den aviserade översynen av reglerna för sjukpenninggrundande inkomst (SGI) är att få till ett modernare system för ökad trygghet och förutsebarhet, samt stärkt kvalitet i handläggningen. Utredningen kan komma att bli betydelsefull för bland andra verksamma inom kultursektorn.

– Att konstnärer och kulturskapare i lägre grad tar del av de sociala trygghetssystemen är något vi kunnat se länge och pandemin har särskilt satt ljuset på de brister som finns. ... Läs mer

Återstart och nya möjligheter

Återstarten av kulturen är nu i gång. Att regeringen förstärkt budgeten för kommande år är rätt och välbehövligt. Men vad har vi lärt och vad tar vi med oss för att stärka kultur i hela landet?

Reflexen i Kärrtorp utvald för unik europeisk filmvisning

En av Folkets Hus och Parkers biografer, Reflexen i Kärrtorp, är som enda svenska biograf utvald av Europa Cinemas att delta i en unik visning av årets vinnare av LUX-award – den mångfalt prisade dokumentären Collective. Filmen visas i 27 europeiska länder samtidigt.