Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Konstens frihet är hotad 

Bildning och kultur är en förutsättning för en fungerande demokrati. När konstens frihet hotas av nationalistiska krafter krävs ställningstaganden för ett öppet och tolerant samhälle. Vi behöver slå fast principen om armlängds avstånd och det kan göras genom en kulturlag.

Kultur ger oss ingångar till att påbörja och utveckla vår bildningsresa. Kulturupplevelser skapar möjligheter att gå in i världar vi inte visste existerade, vilket får oss att bättre förstå andras perspektiv och oss själva på ett djupare plan. En grundförutsättning för kultur i ett öppet samhälle är att den är fri. När det gäller offentligt finansierad kultur innebär det att konstens innehåll inte ska styras av politiker. ... Läs mer

MÖT OSS PÅ FOLK OCH KULTUR

Folkets Hus och Parker är även detta år en del av FOLK OCH KULTUR för att tillsammans med många andra sätta fokus på konstens och kulturens roll i ett hållbart och inkluderande samhälle. Denna gång har vi tre seminarier och en monter på utställartorget.

FOLKETS HUS OCH PARKER STÖTTAR VÄLGÖRENHETSGALA FÖR DE DRABBADE I ROJAVA

På söndag 24 november är det en stor stödgala för de hundratusentals civila kurder, assyrier/syrianer, araber och yezidier som tvingats på flykt från  militäroffensiven i Rojava. Vi är med och stöttar galan tillsammans med bland andra Röda Korset, Stockholms Folkets Hus och City Conference Center i Stockholm.