Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

DEMOKRATIN MERA SÅRBAR ÄN NÅGONSIN

Förtroendet för politiker och media är förskräckande lågt, och det lämnar demokratin öppen för angrepp, konstaterar Folkets Hus och Parker, som låtit Novus göra en undersökning om svenskarnas syn på demokrati och media. Läsningen är både överraskande och illavarslande.

Den har länge varit en underförstådd sanning att svenskarnas stora förtroende för politiker och media, samt engagemanget i civilsamhället varit något av den svenska demokratins superkraft. Tron på detta har varit så stor, att det till och med använts som argument mot exempelvis starkare lagskydd för demokratin. Att läget i själva verket har svängt rejält till det sämre, är något av en politisk skräll i Folkets Hus och Parkers Novusundersökning, som presenteras idag. ... Läs mer

Inget aprilskämt – Nu dansar vi med varandra igen!

Igår kväll dansades pandemin ut i Hallunda Folkets Hus. Då genomfördes Återstartsdansen för att markera att det nu faktiskt är okej igen att dansa med varandra. I dansens virvlar återfanns bland andra Sveriges kulturminister Jeanette Gustafsdotter och Folkets Hus och Parkers vd Calle Nathanson.

I solidaritet med Ukraina

Vi har samlat exempel på vad vi och våra medlemsföreningar gör i solidaritet med Ukraina och dess befolkning. Vi sprider också andra goda exempel som kan inspirera flera, även utanför vår egen rörelse.

Folkets Hus och Parker visar Svansjön med Kievs balettkompani på bio

Nyligen ställde Folkets Hus och Parker in vårens livesändningar på bio från Bolsjojbaletten i Moskva, bland annat Svansjön. Nu erbjuds biograferna som vill stötta Ukraina att istället visa Svansjön med Kievs balettkompani från Nationaloperan i Ukraina. Folkets Hus och Parker donerar alla intäkter från denna titel till UNHCR. Biopremiär 13 april.