Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Biograferna är filmpolitikens infrastruktur

Den höjda biomomsen som införts har inverkat negativt på biograferna som redan har stora utmaningar med ekonomin. Under de kommande åren krävs nyinvesteringar i biografteknik och därför behövs återigen en statlig satsning.

Den nya statliga filmpolitiken trädde i kraft 2017. Då gick det gamla filmavtalet i graven och in kom en från staten utpekad struktur för branschinflytande och med filmpolitiska mål. Någon satsning på filmen från statens sida genomfördes aldrig vilket i sig gjorde det svårare att förstå varför det varit så angeläget att göra denna omställning. Att, som den förra kulturministern gjorde, förklara införandet av en statlig filmpolitik med att det skulle leda till en ökad demokratisering genom införandet av branschråd, kan två år senare inte sägas ha blivit fallet. ... Läs mer

Detalj ur en graffiti illustrerar inlägget "Samling för den fria konsten"

Samling för den fria konsten

Den senaste tidens uppmärksammade fall där konstens integritet överskridits av klåfingriga politiker är oroväckande. När det dessutom görs med en tydlig ideologi där kulturens innehålls styrs i syfte att användas som ett verktyg för att uppnå andra samhällspolitiska mål, måste vi alla reagera.

Kritik mot tunn kulturbudget

Regeringens kulturbudget inger inget hopp om ökade möjligheter för kultur i hela landet. Det anser Folkets Hus och Parkers vd Calle Nathanson i en kommentar.

Folkets Hus och Parker presenterar höstens turnéer

Folkets Hus och Parker presenterar stolt sommarens folkparksturnéer. Louise Hoffsten ger sig ut på turné, Malin Nilssons i en förtrollad varieté för barnpubliken, det blir musikal med skräptema i samarbete med Håll Sverige Rent och musikteaterföreställningen Mio, min Mio av Astrid Lindgren. The Refreshments fyller 30 år och firar med turnén The Real Rock n´ Roll Party tillsammans med The Playtones och The Straight up horns.

Ta plats i Hiphopbussen och gör din röst hörd!

För andra året i rad åker Hiphopbussen ut på turné runtom i Sverige med bröderna Salazar som workshopsledare. I en mobil studio, tillsammans med bröderna Masse och Salla Salazar kan du testa på att skriva egna texter, producera beats och framföra dina låtar.