Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Folkets Hus och Parker ser fram emot lättnader för kulturen

Folkets Hus och Parker välkomnar regeringens förslag till covid 19-lag, och det faktum att den ser ut att tidigareläggas. Den nya lagen innehåller kraftfulla verktyg att kunna begränsa trängsel, men har även mekanismer att skapa lättnader för verksamheter med låg smittspridning, som kulturevenemang med sittande publik.

– Ordningslagen är ett i sammanhanget trubbigt verktyg som inneburit att kultur- och idrottsområdet hittills fått ta oproportionerligt ansvar. Den nya lagen ger möjligheter att begränsa folksamlingar, trängsel och köer där det verkligen behövs, inom exempelvis handeln och kollektivtrafiken, och det ser vi positivt på, säger Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker. ... Läs mer

Akut kris för kulturen

Krisen för den ideella kultursektorn, som genom kulturutövare, musik- och scenkonstarrangörer, samlingslokaler, studieförbund och konstföreningar utgör kulturens grundläggande infrastruktur i Sverige, har nu blivit akut, säger Ideell Kulturallians i ett pressmeddelande.

Krisstöd till Folkets Hus och Parkers biografer

När fördelningen av andra omgången krisstöd till landets biografer presenterades igår, stod det klart att biografer kopplade till Folkets Hus och Parker tilldelats sammanlagt 7,2 miljoner kronor.

Konst åt alla

Konst åt alla – snabb omställning till digital konstutställning

För bara några dagar sedan avslutade Solbackens bygdegårdsförening en omfattande renovering av sina lokaler och till helgen skulle de stå som värd för en Konst åt Alla-utställning. Men så kom det nya råd och rekommendationer och en utställning i ett fysiskt rum var inte längre möjlig. Istället för att ställa in blev det istället en digital vernissage.