Föreningen



HÄMTA hela KAPITLET SOM PDF (LÄNK LÄNGRE NER PÅ SIDAN). 

STARTA FÖRENINGEN

Ett kapitel där vi ställer oss i startgroparna. Vi går från första tanken ”Vi behöver verkligen en gemensam lokal”, till att bli en förening med stadgar, organisationsnummer och ett konto på banken.

driva föreningen

För er som är nya, för er som har varit med länge. För nystartade föreningar i nya mötesplatser, och för föreningsrävar i parker som byggdes för hundra år sedan. Här går vi igenom hur ett år med er förening kan se ut, från årsmöte till årsmöte. Strategidagar och förankringsarbete, formalia och förnyelse, allvar och fest.

Inspiration

Att lyckas med mobiliseringen

När föreningen Folkets Husby samlade till sitt första årsmöte blev lokalerna fullsatta. Unga som gamla kom för att vara med och forma det framtida huset och listan av folk som ville sitta i styrelsen var två sidor lång. Vi frågade den dåvarande ordföranden Atusa Rezai och ledamoten Seluah Alsaati hur mobiliseringen gick till.

Läs mer…

Tidigare ordförande Azusa Rezai och ledamoten Seluah Alsaati från Folkets Husby.

 

beställ boken nyckeln

Vill ni starta en ny mötesplats? Har ert hus eller er park funnits länge, men har några nyvalda i styrelsen? Har ni just anställt en föreståndare? Eller vill ta nya tag?
Beställ boken till alla som behöver den