Press

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Du behöver inget lösenord för att komma åt materialet. Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Folkets Hus och Parkers verksamhet. För äldre pressmeddelanden.
Har du frågor? Hör gärna av dig till oss!

Ludde och hans lillasyster med Ung utan Pung

Ludde och lillasyster Gnutta är figurer i Ulf Löfgrens älskade barnböcker som skildrar de yngsta barnens undringar, glädje, konflikter och vardagsbestyr. Nu ger sig Ung utan Pung ut på folkparksturné. Premiär i Degerfors Folkets Park 10 juli.

Hur ska en sätta på sig sina kläder så att det blir rätt? Måste det vara rätt? Och måste alltid den största och starkaste bestämma? Hur känns det att alltid ha en lillasyster hängande efter sig? Ludde och hans lillasyster är en lekfull pjäs med mycket igenkänning och som handlar om att ta ansvar, att vara syskon, att komma överens och om glädjen att få leka tillsammans. ... Läs mer

Det stora Äventyret med Eva Funck och Hönapöna

Folkets Hus och Parker presenterar föreställningen Det stora Äventyret med Eva Funck. Eva är älskad av den unga tv-publiken och deras föräldrar. Hon har synts i rutan sedan 80-talet, bland annat i Björnes magasin, Evas sommar och vinter-plåster och Evas känslokoll.

Flera av dagens olika generationer har tagit del av hennes inspirerande och kreativa program. Det stora Äventyret har spelats för utsålda hus i Stockholm och nu får äntligen publiken i hela landet möjlighet att ta del av föreställningen. Det stora Äventyret kommer att framföras på en lång folkparksturné runtom i Sverige under sommaren. Turnépremiär i Malmö 4 juli. ... Läs mer

Välgörenhetskonsert med Helen Sjöholm, Malena Ernman och Peter Jöback direktsänds på bio

Helen Sjöholm, Malena Ernman, Babben Larsson, Anders Lundin och Solala är klara sen länge. Nu ansluter även Peter Jöback till konserten Trees and Love där hela överskottet går till Vi-skogens klimatarbete för barn. Konserten direktsänds på Folkets Hus och Parkers biografer runt om i landet.

– Barnen är inte skyldiga till den globala uppvärmningen, men får idag ta konsekvenserna av kraftiga skyfall, torka och hunger. Att plantera träd är ett sätt att bemöta hot med hopp, säger Helen Sjöholm om varför hon deltar för tredje året i rad.

Konserten går av stapeln på Göta Lejon i Stockholm och livesänds på biografer runt om i landet, genom Folkets Hus och Parkers koncept Live på bio. ... Läs mer

Unik kör – workshop med stjärntenoren Florian Voss på turné i september

Florian Voss är en internationellt erkänd tenor som uppträder i hela världen och han är också medlem i australienska crossovergruppen The Ten Tenors som gett konserter tillsammans med världsstjärnor som Celine Dion, Andrea Bocelli och Sarah Brightman. I september ger sig Florian Voss ut på turné med körworkshop. Premiär 5 september i Vivansborg Folkets Hus i Timrå.

2014 grundade Florian Voss sin metod Voice, Body & Soul® som går ut på att bli medveten om vad som händer i kroppen när man sjunger eller lyssnar på musik. Det handlar om att hitta en inre balans så att man kan slappna av, bli av med stress och sjunga fritt utan inre spänningar. ... Läs mer

Filmtajm med Electric Banana Band på bio – en familjeföreställning

Ta närmaste lian och kom och digga det djuriskt coola bandet förstärkta av Eskilstuna Symfoniorkester. Den 30 september är det premiär för Electric Banana Bands unika familjeföreställning på Folkets Hus och Parkers biografer runtom i Sverige.

Föreställningen innehåller en fartfylld konsert med det legendariska bandet Electric Banana Band (Lasse Åberg, Klasse Möllberg, Janne Schaffer) tillsammans med Eskilstuna Symfoniorkester, liksom ett antal klassiska sketcher från det odödliga paret Trazan och Banarne.

”Det ska bli jättekul att bli bio-dynamiska”, säger Lasse alias Trazan/Tigern.

Föreställningen som spelades in vid Konserthallen i Eskilstuna den 18 mars kommer att visas på Folkets Hus och Parkers biografer. ... Läs mer

Teater Galeasens succéföreställning Hamlet visas på bio i höst

Teaterföreställningen Hamlet av Jens Ohlin och Hannes Meidal har spelat för fulla hus på Teater Galeasen i Stockholm hela våren. Nu har pjäsen spelats in och kommer att visas på Folkets Hus och Parkers biografer under hösten.

– Fantastiskt roligt att vår Hamlet nu kommer att kunna ses på flera platser i Sverige, säger Sophia Artin, teaterchef på Teater Galeasen.

– Den gör sig väldigt bra på bioduken med sitt vidunderligt vackra scenrum, suggestiva ljus och musik och enastående skådespeleri i en förhöjd teatralitet.

Den kritikerrosade och SvD:s Thaliapris-aktuella föreställningen har nyligen spelats in i Teater Galeasens unika scenrum på Skeppsholmen i Stockholm. ... Läs mer

Kalas med clowner i folkparkerna – publiksuccén är tillbaka

I sommar blir det nycirkus i världsklass när Folkets Hus och Parker och Riksteatern återigen turnerar med Clowner utan Gränsers föreställning Kalas i parken. En föreställning där alla kan vara cirkusartister. Turnépremiär 27 juni i Östersund.

Det blir fysisk komik, imponerande cirkuskonster, musik och en stor folkfest där alla är välkomna. Inget språk talas i föreställningen och publiken själva får testa på att vara cirkusartister. Föreställningen Kalas i parken gästar 13 orter runt om i landet.

– Vi är så otroligt glada över att Kalas i parken, efter förra årets succé, är tillbaka i sommar igen! ... Läs mer

Kungliga Operan presenterar sin kommande Live på bio-säsong

Efter succén med Glada änkan live på bio satsar Kungliga Operan på tre direktsändningar nästa säsong: en helt ny opera, Dracula, samt Rossinis Askungen och Verdis Aida. Sändningarna är ett samarbete mellan Kungliga Operan och Folkets hus och Parker.

Det var med Verdis Falstaff med Loa Falkman i titelrollen som Operan i februari 2008 direktsände sin första föreställning live till 21 svenska biografer, tätt efter Metropolitans första sändningar. Allra senast visades operetten Glada änkan, som satte publikrekord för svensk opera live på bio och publiksnitt totalt för opera på bio i Sverige. Efter ett 20-tal direktsända föreställningar blir det tre sändningar från Operan under säsongen 2017-18: Dracula 3 november

Askungen 3 februari

Aida 17 mars

– Genom vårt samarbete med Folkets Hus och Parker har vi den unika möjligheten att nå alla musikintresserade personer i hela landet. ... Läs mer

Sofia Jannok är 2017 års Ulla Billquist-stipendiat

Folkets Hus och Parkers Ulla Billquist-stipendium går i år till artisten och låtskrivaren Sofia Jannok. – Att bli uppskattad i fotspåren av en sådan musikalisk talang är otroligt hedersfullt. En kvinna som banade vägen, det kan man lätt inspireras av. Jag är väldigt stolt att få ta emot årets Ulla Billquist-stipendium av Folkets Hus och Parker, säger Sofia Jannok.

Ulla Billquist-stipendiet delas varje år ut till en kvinnlig artist som genom sitt artisteri berikar den svenska musikscenen.

– Sofia Jannoks musikaliska uttryck är unikt och spänner över flera olika genrer. Tack vare henne har jojken nått en större publik både i Sverige och internationellt. ... Läs mer

HEJA DEJ! – en magisk nycirkusshow med Cirkus Cirkör där allt är möjligt

Heja dej! är fylld med kittlande akrobatik, halsbrytande humor och balans på hög höjd. Artisterna visar med sina cirkusakter hur de finner mod och glädje i att lyckas tillsammans. I showen ställer de sig frågor som:  kan man peppa någon för mycket?  Hur mycket ska man lyssna på andra? Och hur viktigt är det att prova sig fram och hitta sin egen väg?

I showen möter publiken cirkusartister som alltid är redo för nya bus och avancerade jongleringstrick; artister som älskar att vara upp och ner och som med hjälp av smidighet, styrka och mod utför cirkuskonster som får publiken att häpna. ... Läs mer