Press

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Du behöver inget lösenord för att komma åt materialet. Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Folkets Hus och Parkers verksamhet. För äldre pressmeddelanden.
Har du frågor? Hör gärna av dig till oss!

LUDDE OCH HANS LILLASYSTER MED UNG UTAN PUNG

Ludde och lillasyster Gnutta är figurer i Ulf Löfgrens älskade barnböcker som skildrar de yngsta barnens undringar, glädje, konflikter och vardagsbestyr. Nu ger sig Ung utan Pung ut på höstturné i Folkets Hus.

Hur ska en sätta på sig sina kläder så att det blir rätt? Måste det vara rätt? Och måste alltid den största och starkaste bestämma? Hur känns det att alltid ha en lillasyster hängande efter sig? Ludde och hans lillasyster är en lekfull pjäs med mycket igenkänning och som handlar om att ta ansvar, att vara syskon, att komma överens och om glädjen att få leka tillsammans. ... Läs mer

Mozarts publikfavorit Trollflöjten visas på 108 biografer i Sverige

Julie Taymors spektakulära iscensättning av Trollflöjten är en klassiker på Met. Mets Music Director Emeritus James Levine dirigerar hela denna tyskspråkiga version. Folkets Hus och Parker livesänder föreställningen till hela 108 biografer i Sverige, 14 oktober 19.00.

Mets Music Director Emeritus James Levine dirigerar Tony Award-vinnaren Julie Taymors uppsättning av Mozarts Trollflöjten. Golda Schultz gör sin Met-debut som Pamina med Kathryn Lewek som Nattens drottning.

Den kortare versionen av Trollflöjten på engelska, var den första livesändningen från Met. Detta är första gången den fullständiga versionen på tyska direktsänds.

Mozarts mästerverk är en saga för hela familjen. ... Läs mer

Säsongspremiär för opera på bio – hyllade Norma är först ut från Met

”Stående ovationer som aldrig ville ta slut”, skriver Huffington Post efter premiären av Norma på Met. Operastjärnorna Sondra Radvanovsky och Joyce DiDonato inleder Met-säsongen på bio med att göra huvudrollerna i hyllade Norma av Bellini. Folkets Hus och Parker livesänder föreställningen till 75 biografer i Sverige, 7 oktober 19.00.

– Fler och fler upptäcker vilken fantastisk upplevelse det är att se opera live på bio. Man ska inte behöva bo i en storstad för att kunna ta del av ett scenkonstutbud av högsta kvalitet, säger Ulrika Holmgaard, chef film & live, Folkets Hus och Parker.

Säsongen inleds med en nyuppsättning av Bellinis Bel canto-opera Norma med Sondra Radvanovsky. ... Läs mer

Black Sabbaths sista konsert visas på Folkets Hus och Parkers biografer

Den 4 februari 2017 intog Black Sabbath scenen i sin hemstad Birmingham för att göra den 81:a och sista konserten i The End-turnén. Denna monumentala show var kulmen på en karriär som spänner över ett halvt sekel. Med premiär 27 september visas konserten på Folkets Hus och Parkers biografer.

Black Sabbath bildades 1968 och var pionjärer för det sound som skulle ligga till grund för genren heavy metal. Den utsålda konserten i Birmingham var avslutningen på en global turné som sågs av drygt en och en halv miljon personer.

Filmen ger fansen en nära och personlig berättelse om den sista, känslomässigt laddade konserten, där bandet spelar hits som Iron Man, Paranoid, War Pigs och många fler. ... Läs mer

Varför stoppas inte nazister från att genomföra hatmarscher på våra gator?

Förra helgen genomförde nazistiska terrororganisationen Nordiska Motståndsrörelsen en icke-tillståndsgiven demonstration i Göteborg. Syftet med denna var enligt NMRs ledare att testa och provocera polisen, skulle de ingripa eller inte mot denna olagliga hat-marsch på Göteborgs gator? NMR är nöjda, provokationen lyckades. En provokation som är en del i NMRs förberedelser inför deras demonstration 30 september. NMR har fått tillstånd att samlas utanför Svenska Mässan där Bok & Bibliotek pågår, marschera förbi synagogan samtidigt som den judiska högtiden Jom Kippur firas. Hur har detta beslut kunna tas?

Vi vill påminna om att nazister mördade omkring sex miljoner judar under förintelsen. ... Läs mer

Det stora Äventyret med Eva Funck och Hönapöna på höstturné

Folkets Hus och Parker presenterar föreställningen Det stora Äventyret med Eva Funck. Eva är älskad av den unga tv-publiken och deras föräldrar. Hon har synts i rutan sedan 80-talet, bland annat i Björnes magasin, Evas sommar och vinter-plåster och Evas känslokoll.

Flera av dagens olika generationer har tagit del av hennes inspirerande och kreativa program. Det stora Äventyret har spelats för utsålda hus i Stockholm och nu får äntligen publiken i hela landet möjlighet att ta del av föreställningen.

I Honungslandet är alla blommor på väg att försvinna. Hönapöna har lovat att ta med ta med sig massor av frön och bege sig dit för att rädda blommorna. ... Läs mer

Folkets Hus och Parker kommenterar kulturbudgeten

I regeringens budget för 2018 får kulturen 8,3 miljarder kronor. Sedan 2014 har kulturen tillförts 1,4 miljarder kronor, vilket är en stor satsning inom kulturpolitiken.

– Det är oerhört viktigt att kulturområdet får ökade medel, särskilt idag då det är tydligt att grupperingar som använder kulturen för att exkludera inser kulturens kraft och kliver fram i denna fråga med avsikt att snäva in och begränsa. Politiker idag måste förstå att kulturpolitiken är lika viktig för demokratin som försvars- och utbildningspolitiken, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

En del av regeringens satsning är att tillföra femton miljoner kronor till Dramaten, Kungliga Operan och Riksteatern för att de ska kunna genomföra digitala sändningar. ... Läs mer

Kom hit! med Cirkus Saga ger sig ut på turné

Fyra tokiga karaktärer flyttar ihop. De upptäcker snart att det inte alltid är så lätt att komma överens. Kommer de bli vänner trots knasiga missförstånd? Och vad är det som gömmer sig i den blå väskan? Publiken får följa med på ett cirkusäventyr där de är med och hjälper karaktärerna att komma till rätta i sitt nya liv tillsammans. Turnén inleds 15 september i Alafors.

Kom hit! är en interaktiv föreställning med nycirkus och levande musik som hela tiden stegras ikapp med att käglorna far mot taket.

–  Det ska bli jätteroligt att åka på turné i hela landet med Kom hit! ... Läs mer

Marhaba hej! med Nadin och Gabriel på höstturné i folkets hus

När Gabbe en dag får en ny granne, Nadin, blir det inte alls som han tänkt sig, Nadin är helt annorlunda än han själv; hon pratar högt på ett främmande språk och trummar och har fest när det är läggdags i huset. 12 september är det turnéstart i Limhamns Folkets Hus.

– Vi längtar efter att spela föreställningen för en ny publik på nya platser denna höst. Det är viktigt för oss att sjunga och prata med barnen om kulturkrockar och skillnader. Hur det är att komma till ett nytt land och leva i en ny kultur. I frågestunden som vi har med publiken efter föreställningen dyker det alltid upp viktiga frågor, säger Nadin Al Khalidi. ... Läs mer

Snövit, sköna sjuan och styvmorsan – en fartfylld föreställning med Big Wind

I denna familjeföreställning får publiken möta Snövit, prinsen och styvmorsan men också nya spännande karaktärer som frodiga Tant Svea, Allt-i-allon Kluck, en rock´n rolldoftande fé och så gänget Sköna Sjuan, de där sju som inte trivdes i staden utan bosatt sig i skogen. Spegeln och sanningarna den uttalar har förstås en viktig roll i dramat. Och hur ska det gå för Snövit och Prinsen, får de varandra på slutet?

– I vår version av Snövit är inte karaktärerna svartvita som i den klassiska sagan utan mer nyanserade, vilket gör att publiken får fundera över vem som är ond eller god egentligen. ... Läs mer