Press

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Du behöver inget lösenord för att komma åt materialet. Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Folkets Hus och Parkers verksamhet. För äldre pressmeddelanden.
Har du frågor? Hör gärna av dig till oss!

Succéföreställningen Kung Lear med Ian McKellen visas på bio

Sir Ian McKellen fick femstjärniga recensioner på Chichester Festival Theatre och föreställningen gick för helt utsålda hus. Biljetterna till Kung Lear i höst på Duke of Yorks Theatre kostar 1350 kronor. Nu visar Folkets Hus och Parker den på bio i Sverige med premiär 27 september och flera biografer har redan utsålda visningar.

Detta är en modern version av Shakespeares ömsinta, gripande och chockerande pjäs om äregirighet och förräderi. Där en familj och ett land kastas in i en våldsam och bitter maktkamp. I huvudrollen ser vi Sir Ian McKellen, känd som bland annat Gandalf i Sagan om ringen-filmerna och Magneto i X-Men-filmerna. ... Läs mer

Djungelns hemlighet med Eva Funck och Hönapöna på höstturné i hela landet

Efter sommarens turné fortsätter folkkära Eva Funck och Hönapöna turnera i höst med föreställningen Djungelns hemlighet.

Eva har läst i en gammal tidning att det finns guld i djungeln. Det är gratis och bara att hämta. Men, när de kommer till djungeln är det inte så enkelt som det först verkade. Var är guldet? Oväntad hjälp kommer från ett lejon, en orm och en loppa. Djungelns hemlighet visar sig vara en riktig överraskning.

– Jag och Hönapöna längtar efter att träffa alla barn i publiken igen. Det ska bli roligt att tillsammans med dem upptäcka hemligheten. ... Läs mer

Bio Rio blir en medlemsdriven biograf – filmbolaget Indio tar över Bio Rio

Bio Rio på Södermalm i Stockholm, som ägs av riksorganisationen Folkets Hus och Parker sedan år 2008 blir en medlemsdriven biograf inom Folkets Hus och Parker. Filmbolaget Indio, som också driver restaurangen Indio Kitchen i Stockholm, tar över biografen.

Indio kommer att fortsätta utveckla biografen som en mötesplats för alla som älskar att se film av bra kvalitet och ta del av direktsända scenkonstföreställningar från till exempel Metropolitan i en unik miljö där besökaren också kan avnjuta god mat och dryck.

– Folkets Hus och Parker är mycket stolta över den unika biograf som vi tillsammans med personalen utvecklat Bio Rio till sedan vi tog över. ... Läs mer

Utställningen Kärleken av Pernilla Stalfelt på turné i Folkets Hus

Kärleken – en liten utställning om kärlekbygger på Pernilla Stalfelts Kärlekboken.– Det är spännande att tänka på kärlek och fundera lite på hur den kan ta sig uttryck och det är kul att utställningen ska fara ut på turné i Folkets Hus, säger Pernilla Stalfelt. Turnépremiär i Bomhus Folkets Hus 6 september.

Det finnas flera sätt att visa sin kärlek, man kan göra något snällt, man kan kramas, hålla varandra i handen, pussas eller kyssas eller ha sex tillsammans (om man är vuxen). Kärleken finns överallt. Det gäller bara att lyssna och upptäcka den.

– Om alla tänker mer kärlek än hat och väljer att handla mer kärleksfullt mot varandra, då skulle vi förändra världen på riktigt, fortsätter Pernilla. ... Läs mer

Hunden med Dotterbolaget på höstturné med Folkets Hus och Parker

En clownföreställning om en ensam hund på flykt som finner vänner och ett hem. – Det ska bli väldigt roligt att åka ut på turné med Folkets Hus och Parker. I föreställningen tar vi upp frågor som barn och vuxna funderar på, till exempel hur man är en bra kompis och vad vänskap innebär, säger Anna Dahlqvist som spelar hunden. Turnépremiär i Boo Folkets Hus 8 september.

En morgon när Lola och chefen skall öppna sin kebabvagn får de besök av en ensam hund. Motvilligt börjar kvinnorna tycka om den, hunden blir deras vän. Men snart knackar hälsoinspektören på och den nya vänskapen ställs på prov. ... Läs mer

Folkets Hus i Gunnarsbyn utsedd till Årets bio 2018

Utmärkelsen Årets bio delas ut av riksorganisationen Folkets Hus och Parker i samband med festivalen Filmdagarna som arrangeras 16-19 augusti på Folkets Hus i Sundsvall. Priset ges till: ”Biografer som på ett aktivt sätt ökat intresset för biografen på sin ort, genom en stor publikökning, större arrangemang och engagemang.”

Peter Öquist, ordförande i Gunnarsbyns Folkets Hus-förening, mottog priset torsdag kväll vid invigningsmiddagen av Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

– Det är väldigt hedrande att få utmärkelsen Årets bio av Folkets Hus och Parker. Biografen har ett litet upptagningsområde men vi har fått människor att åka till oss i stället för till stan. ... Läs mer

CARL-EINAR HÄCKNER PÅ TURNÉ – PREMIÄR I VETLANDA FOLKETS HUS 17 AUGUSTI

Carl-Einar fyller sin föreställning med vansinnestrolleri, monologer och visor i en isbjörnssaga för att hålla värmen.  – Jag vill undersöka det som är det viktigaste, det finaste, det som gör oss till människor. Om att bli rånad på en bit av sitt liv. Om våra svarta hål. Om skrattet som ventil i en egen komedi för att släppa fram artisten, säger Carl-Einar Häckner.

Carl-Einar Häckner är trollkarl, komiker, musiker och krönikör. Förutom otaliga shower, illusionistiska tricks och skarpa texter har han under 20 års tid uppträtt på Liseberg i Göteborg och bara där setts av drygt en miljon människor genom åren. ... Läs mer

Folkets Hus och Parkers Filmdagar 2018 hålls i Folkets Hus Sundsvall 16-19 augusti

Torsdag 16 augusti inleds Filmdagarna i Sundsvall med invigningsfilmen Unga Astrid, en film om Astrid Lindgren i regi avPernille Fischer Christensen. Vid invigningen på torsdag kväll offentliggörs också vem som får ta emot utmärkelsen Årets bio, ett pris som ges till en biograf som aktivt har ökat intresset för biografen och dess utbud på sin ort. Folkets Hus och Parkers är Sveriges största biografkedja med 148 biografer runt om i hela landet.

Under Filmdagarna i Sundsvall visas sammanlagt 46 filmer från 12 länder, bland dem:

Stieg Larsson – Mannen som lekte med elden, regi Henrik Georgsson. ... Läs mer

Elvis storartade comeback fyller 50 år – visas på svenska biografer

1968 gjorde Elvis en hyllad TV-special hos NBC. Det var hans första liveframträdande på sju år, sedan han ägnat all tid åt att göra långfilm. Konsertfilmen Elvis ’68 Comeback Special visas exklusivt på 25 av Folkets Hus och Parkers biografer, med premiär 16 augusti.

1961 gjorde Elvis Presley sin sista konsert på hela sju år. Hans manager menade att det var bäst att fokusera på filmkarriären. Så lanserades ”the Presley Formula”: filmen gjorde reklam för LPn med filmmusiken, och LPn gjorde reklam för filmen. Elvis förlorade kontakten med musiken och filmlåtarna anses inte direkt som höjdpunkten i hans karriär. ... Läs mer

Välkommet stöd till kulturupplevelser för barn och unga i sommar

Den 5 juli fattade Kulturrådet beslut om att tilldela Folkets Hus och Parker 2.800.000 kronor för de turnerande scenproduktionerna som riktar sig till barn och unga under sommaren 2018.

– Det är ett väldigt glädjande besked! Folkets Hus och Parkers turnéer är en möjlighet att uppleva kultur i hela landet även på sommaren, en tid då många andra kulturinstitutioner tar semester. I år turnerar vi med fem olika produktioner som riktar sig till den yngre publiken. Sedan ett par år tillbaka har vi inte haft statligt stöd för sommarturnéerna men Kulturrådets beslut innebär att vi nu kan fortsätta att erbjuda barn och unga i hela landet kulturupplevelser under sommarlovet, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker. ... Läs mer