Press

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Du behöver inget lösenord för att komma åt materialet. Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Folkets Hus och Parkers verksamhet. För äldre pressmeddelanden.
Har du frågor? Hör gärna av dig till oss!

Köp hjärtan med Vanna Rosenberg – publiksuccén ger sig ut på folkparksturné

Folkets Hus och Parker är stolta att i samarbete med initiativtagarna Vanna Rosenberg och Jonna Nordenskiöld presentera Köp hjärtan om Ulla Billquist – en av Sveriges mest älskade artister. Köp hjärtan har spelats för utsålda hus på Kulturhuset Stadsteatern och hyllats av kritiker. Premiär 22 juli i Lilltorpets Folkets Park i Falun.

– Att få spela vår föreställning om Ulla Billquist just i folkparkerna blir en resa med magiska förtecken. Det blir en slags tidsvirvel där vi bringar dåtidens största folkparksstjärna tillbaka till grönskan, folket och festen. Denna gång för att ta publiken i handen och berätta om hennes liv – försöka förstå varför det blev som det blev och för att få människorna att tro på den glada återkomsten, den korta lyckan i gyllene stunder flämtande som sekunder.  ... Läs mer

Jenny Lind

Årets Jenny Lindstipendiat Ylva Stenberg på sommarturné – premiär 21 juli Malstanäs gård i Flen

Ylva Stenberg, 27 år, är uppvuxen i Arvika och i hela sitt liv har hon haft ett stort musikintresse. När hon var 13 år bytte hon sitt huvudinstrument fiol mot sång. 21 juli inleds turnén i Flen. – Jag ser mycket fram emot att få uppleva så många platser i Sverige som jag kanske aldrig skulle ha sett annars och sprida den klassiska musiken över hela landet i Jenny Linds anda, säger Ylva Stenberg.

Efter sin examen från Solbergagymnasiets musikestetiska program valde Ylva att fortsätta studera vid musikhögskolan Ingesund och Vadstena Folkhögskola. 2012 inledde Ylva sin kandidatutbildning i opera på Högskolan för musikteater och media i Hannover, Tyskland. ... Läs mer

Ludde och hans lillasyster med Ung utan Pung

Ludde och lillasyster Gnutta är figurer i Ulf Löfgrens älskade barnböcker som skildrar de yngsta barnens undringar, glädje, konflikter och vardagsbestyr. Nu ger sig Ung utan Pung ut på folkparksturné. Premiär i Degerfors Folkets Park 10 juli.

Hur ska en sätta på sig sina kläder så att det blir rätt? Måste det vara rätt? Och måste alltid den största och starkaste bestämma? Hur känns det att alltid ha en lillasyster hängande efter sig? Ludde och hans lillasyster är en lekfull pjäs med mycket igenkänning och som handlar om att ta ansvar, att vara syskon, att komma överens och om glädjen att få leka tillsammans. ... Läs mer

Det stora Äventyret med Eva Funck och Hönapöna

Folkets Hus och Parker presenterar föreställningen Det stora Äventyret med Eva Funck. Eva är älskad av den unga tv-publiken och deras föräldrar. Hon har synts i rutan sedan 80-talet, bland annat i Björnes magasin, Evas sommar och vinter-plåster och Evas känslokoll.

Flera av dagens olika generationer har tagit del av hennes inspirerande och kreativa program. Det stora Äventyret har spelats för utsålda hus i Stockholm och nu får äntligen publiken i hela landet möjlighet att ta del av föreställningen. Det stora Äventyret kommer att framföras på en lång folkparksturné runtom i Sverige under sommaren. Turnépremiär i Malmö 4 juli. ... Läs mer

Välgörenhetskonsert med Helen Sjöholm, Malena Ernman och Peter Jöback direktsänds på bio

Helen Sjöholm, Malena Ernman, Babben Larsson, Anders Lundin och Solala är klara sen länge. Nu ansluter även Peter Jöback till konserten Trees and Love där hela överskottet går till Vi-skogens klimatarbete för barn. Konserten direktsänds på Folkets Hus och Parkers biografer runt om i landet.

– Barnen är inte skyldiga till den globala uppvärmningen, men får idag ta konsekvenserna av kraftiga skyfall, torka och hunger. Att plantera träd är ett sätt att bemöta hot med hopp, säger Helen Sjöholm om varför hon deltar för tredje året i rad.

Konserten går av stapeln på Göta Lejon i Stockholm och livesänds på biografer runt om i landet, genom Folkets Hus och Parkers koncept Live på bio. ... Läs mer

Unik kör – workshop med stjärntenoren Florian Voss på turné i september

Florian Voss är en internationellt erkänd tenor som uppträder i hela världen och han är också medlem i australienska crossovergruppen The Ten Tenors som gett konserter tillsammans med världsstjärnor som Celine Dion, Andrea Bocelli och Sarah Brightman. I september ger sig Florian Voss ut på turné med körworkshop. Premiär 5 september i Vivansborg Folkets Hus i Timrå.

2014 grundade Florian Voss sin metod Voice, Body & Soul® som går ut på att bli medveten om vad som händer i kroppen när man sjunger eller lyssnar på musik. Det handlar om att hitta en inre balans så att man kan slappna av, bli av med stress och sjunga fritt utan inre spänningar. ... Läs mer

Filmtajm med Electric Banana Band på bio – en familjeföreställning

Ta närmaste lian och kom och digga det djuriskt coola bandet förstärkta av Eskilstuna Symfoniorkester. Den 30 september är det premiär för Electric Banana Bands unika familjeföreställning på Folkets Hus och Parkers biografer runtom i Sverige.

Föreställningen innehåller en fartfylld konsert med det legendariska bandet Electric Banana Band (Lasse Åberg, Klasse Möllberg, Janne Schaffer) tillsammans med Eskilstuna Symfoniorkester, liksom ett antal klassiska sketcher från det odödliga paret Trazan och Banarne.

”Det ska bli jättekul att bli bio-dynamiska”, säger Lasse alias Trazan/Tigern.

Föreställningen som spelades in vid Konserthallen i Eskilstuna den 18 mars kommer att visas på Folkets Hus och Parkers biografer. ... Läs mer

Teater Galeasens succéföreställning Hamlet visas på bio i höst

Teaterföreställningen Hamlet av Jens Ohlin och Hannes Meidal har spelat för fulla hus på Teater Galeasen i Stockholm hela våren. Nu har pjäsen spelats in och kommer att visas på Folkets Hus och Parkers biografer under hösten.

– Fantastiskt roligt att vår Hamlet nu kommer att kunna ses på flera platser i Sverige, säger Sophia Artin, teaterchef på Teater Galeasen.

– Den gör sig väldigt bra på bioduken med sitt vidunderligt vackra scenrum, suggestiva ljus och musik och enastående skådespeleri i en förhöjd teatralitet.

Den kritikerrosade och SvD:s Thaliapris-aktuella föreställningen har nyligen spelats in i Teater Galeasens unika scenrum på Skeppsholmen i Stockholm. ... Läs mer

Kalas med clowner i folkparkerna – publiksuccén är tillbaka

I sommar blir det nycirkus i världsklass när Folkets Hus och Parker och Riksteatern återigen turnerar med Clowner utan Gränsers föreställning Kalas i parken. En föreställning där alla kan vara cirkusartister. Turnépremiär 27 juni i Östersund.

Det blir fysisk komik, imponerande cirkuskonster, musik och en stor folkfest där alla är välkomna. Inget språk talas i föreställningen och publiken själva får testa på att vara cirkusartister. Föreställningen Kalas i parken gästar 13 orter runt om i landet.

– Vi är så otroligt glada över att Kalas i parken, efter förra årets succé, är tillbaka i sommar igen! ... Läs mer

Kungliga Operan presenterar sin kommande Live på bio-säsong

Efter succén med Glada änkan live på bio satsar Kungliga Operan på tre direktsändningar nästa säsong: en helt ny opera, Dracula, samt Rossinis Askungen och Verdis Aida. Sändningarna är ett samarbete mellan Kungliga Operan och Folkets hus och Parker.

Det var med Verdis Falstaff med Loa Falkman i titelrollen som Operan i februari 2008 direktsände sin första föreställning live till 21 svenska biografer, tätt efter Metropolitans första sändningar. Allra senast visades operetten Glada änkan, som satte publikrekord för svensk opera live på bio och publiksnitt totalt för opera på bio i Sverige. Efter ett 20-tal direktsända föreställningar blir det tre sändningar från Operan under säsongen 2017-18: Dracula 3 november

Askungen 3 februari

Aida 17 mars

– Genom vårt samarbete med Folkets Hus och Parker har vi den unika möjligheten att nå alla musikintresserade personer i hela landet. ... Läs mer