Press

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Du behöver inget lösenord för att komma åt materialet. Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Folkets Hus och Parkers verksamhet. Har du frågor? Hör gärna av dig till oss!

Arabiska Teatern på turné med Folkets Hus och Parker

Arabiska Teaterns familjeföreställning Hjältinnor vill inspirera tjejer och killar till att göra vad de vill med sina liv, och att drömma och leva stort.  Nu ska Hjältinnor på turné med Folkets Hus och Parker med start i Hallunda den 2 oktober.

Hjältinnor handlar om trettonåriga Leyla som gör ett skolarbete om arabisktalande kvinnor som har förändrat världen. Det är kvinnor som har gjort modiga saker, kämpat mot fördomar och förlegade strukturer. Kort och gott kvinnor som är hjältinnor!

– Nu bjuds vi på 40 minuter efterlängtad liveteater, om att våga tro på sig själv och stå emot omvärldens krav. ... Läs mer

Carl-Einar Häckner på höstturné med Folkets Hus och Parker

Vi har trollkonstnärer, komiker, musiker, varietéartister och så har vi Carl-Einar Häckner, som är allt på samma gång. Nu åker han på höstturné med föreställningen I förlångtbortaland. Premiär den 23 september i Säters Folkets Hus.

–Det är tidlöst att uppträda i Folkets Hus. Jag tycker jag passar in i den miljön med min underhållning, säger Carl Einar Häckner om sin kommande turné med Folkets Hus och Parker.

Genom tidlöst trolleri, visor, dråplig humor får vi följa med på en resa till ”Förlångtbortaland”. Berättelsen tar avstamp i farmors vardagsrum och en borttrollad ramlösa-kapsyl som Carl-Einar fortfarande letar efter. ... Läs mer

Melodinosauriefestivalen på turné

Pappa Kapsyl gör musik, böcker, videor och föreställningar om dinosaurier för barn – och deras föräldrar. Med över tusen spelningar i bagaget är han är en av Sveriges mest efterfrågade familjeunderhållare. Nu åker han på turné med Folkets Hus och Parker med en egen melodifestival där hans gamla hits ställs mot nya dinosaurielåtar. Turnén startar i Degerfors den 16 september.

I Pappa Kapsyls fartfyllda melodifestival blandas musik, humor och interaktivitet i en härlig show. Det är publiken som röstar fram vinnarlåten och det blir allt annat än enkelt. Räkna med köttchock, vegankupp och röstfusk!

”Superkul för både barn och vuxna!” ”Familjens största idol. ... Läs mer

Zillah & Totte på höstturné med Folkets Hus och Parker

I 15 år har Zillah & Totte fascinerat sin publik, stora som små. I denna tokroliga föreställning går apan Totte bananas och visar att Zillah är en buktalerska av världsklass. Nu ska de på turné med Folkets Hus och Parker med start i Nynäshamn den 10 september.

Zillah & Totte firar 15 år som artister i år. Det firas med en svängig föreställning där publiken får följa med på apans alla nyckfulla upptåg och själva bli en del av föreställningen. Både vuxna och barn fascineras av hur den kaxiga lilla schimpansen kan verka så levande och mänsklig. Det bjuds på sångnummer och knasiga upptåg – allt i en skojig mix! ... Läs mer

Tessan-Maria Lehmussari 2020 års Jenny Lind-stipendiat.

Jenny Lind firar 200 år med jubileumsturné

Folkets Hus och Parker och Kungliga Musikaliska Akademin presenterar stolt Tessan-Maria Lehmussaari som 200-årsjubiléets Jenny Lindstipendiat.  Sverigeturnén har premiär på Alfvéngården i Leksand den 16 juli.

2020 var det 200 år sedan Jenny Lind föddes. Tillsammans med Kungliga Musikaliska Akademin utsåg Folkets Hus och Parker sopranen Tessan-Maria Lehmussaari till det årets Jenny Lind-stipendiat. Tanken var att genomföra en jubileumsturné i Nordamerika och Sverige men pandemin satte stopp för planerna i två år. Men nu – 2022 – blev det äntligen av!

Under juni månad har Tessan-Maria Lehmussaari rest runt i USA och Kanada med sitt konsertprogram. ... Läs mer

Carl-Einar Häckner på turné med Folkets Hus och Parker

Vi har trollkonstnärer, komiker, musiker, varietéartister och så har vi Carl-Einar Häckner, som är allt på samma gång. Nu åker han på turné med föreställningen I förlångtbortaland. Premiär den 8 juli i Vetlanda Folkets Park.

-Det är tidlöst att uppträda i folkparker. Jag tycker jag passar in i den miljön med min underhållning, säger Carl Einar Häckner om sin kommande turné med Folkets Hus och Parker.

Genom tidlöst trolleri, visor, dråplig humor får vi följa med på en resa till ”Förlångtbortaland”. Berättelsen tar avstamp i farmors vardagsrum och en borttrollad ramlösa-kapsyl som Carl-Einar fortfarande letar efter. ... Läs mer

Dramaten turnerar med Folkets Hus och Parker

I ett nytt samarbete med Dramaten presenterar Folkets Hus och Parker barnföreställningen Världen runt Rut av Petter Lennstrand. Turnén har premiär i Lilltorpet, Falun, den 5 juli.

 I Världen runt Rut möter publiken katten Rut som gått vilse. Vägen hem blir en spännande upptäcktsfärd där hon möter det ledsna Ogräset, den ensamma Rondellkungen, blomman med sina törstiga blombebisar och en hackspett som tappat något värdefullt.

– Det är kul att Dramaten tar steget ut till folkparkerna i sommar, så fler får möjlighet att hänga med detta härliga gäng. En riktig feelgood-raket för alla åldrar, säger regissören Petter Lennstrand

Petter Lennstrand är dockspelare, regissör, manusförfattare, karaktärsdesigner och tv-producent. ... Läs mer

Publikfavoriterna Pettson och Findus på turné

Publiken får inte nog! För andra året i rad åker den populära föreställningen Sjung med Pettson och Findus ut på turné med Folkets Hus och Parker. Som vanligt kommer det vara lika många vuxna som barn som sjunger med i sångerna. Ung som gammal gillar Pettson och Findus. Turnéstart i Nävekvarn den 28 juni.

Under sina 26 år som Pettson har Sven Hedman gjort över 2000 föreställningar och skrivit mer än 70 sånger, och dessa är stommen i föreställningarna. Fanny Wistrand är med sin musikalitet och sitt levande kroppsspråk den perfekta Findus – busig och sprallig, precis som Findus är. ... Läs mer

Zillah & Totte på turné med Folkets Hus och Parker

I 15 år har Zillah & Totte fascinerat sin publik, stora som små. I denna tokroliga föreställning går apan Totte bananas och visar att Zillah är en buktalerska av världsklass. Nu ska de på turné med Folkets Hus och Parker med start i Värnamo den 11 juni.

Zillah & Totte firar 15 år som artister i år. Det firas med en svängig föreställning där publiken får följa med på apans alla nyckfulla upptåg och själva bli en del av föreställningen. Både vuxna och barn fascineras av hur den kaxiga lilla schimpansen kan verka så levande och mänsklig. Det bjuds på sångnummer och knasiga upptåg – allt i en skojig mix! ... Läs mer

Träna med Cirkus Cirkör på turné med Folkets Hus och Parker

Folkets Hus och Parker och Cirkus Cirkör har samarbetat i 26 år med turnétraditionen Träna med Cirkus Cirkör, men aldrig förr har det varit viktigare att ge barn möjlighet att träna tillsammans. I sommar ges kurser i nycirkusträning från Piteå i norr till Ronneby i söder.

Nu fyller vi Sverige med cirkus igen och ser till att barn får möta nya vänner, testa nya saker och träna tillsammans. Deltagare på Träna med Cirkus Cirkör får prova på cirkusens alla spännande delar som till exempel jonglering, akrobatik, lindans och luftakrobatik. Det som först verkar omöjligt blir plötsligt möjligt med en trygg pedagog vid din sida. ... Läs mer