Den 100% crowdfundade ”Filmen om Kal P Dal” tar sig rakt in på 6:e plats på Biotoppen

”Filmen om Kal P Dal” hyllas unisont av både recensenter och publiken. Den har fått 4:or i DN, SR P1, TV4, Norra Skåne med fler tidningar. Jan Gradvall, Dagens Industri, skrev: "....borrar lika djupt i hjärtat som Searching for Sugar man". Filmen hade biopremiär i helgen och med en publiksuccé hamnade den på 6:e plats på Biotoppen. Folkets Hus och Parker distribuerar filmen och den är hittills inbokad på fler än 100 biografer.

– Fantastiskt att vår film uppbackad av 1000 skåningar, men helt utan stöd vare sig från kulturinstitutioner eller företag har nått ut och tagits emot på ett sådant otroligt fint sätt, säger regissörerna Dag Ösgård och Stefan Källstigen.

Filmen handlar om rockaren Kal P Dal som var en av Skånes mest älskade artister och känd för sin oemotståndliga charm och energi. Dokumentären skildrar hans liv och inspirerande musikaliska resa. Han var inte bara en artist, utan en glädjespridare vars motto var att rocka röven av svenska folket.

Filmen är en hjärtlig och nostalgisk tillbakablick på 70-talets skånska och svenska musikscen.

Att två stockholmare, Dag och Stefan, har gjort en film om en av Skånes mest älskade artister kan tyckas märkligt.
– Vi kände att det var dags att hela Sverige fick ta del av Kal P Dals musik. Hans oerhörda energi, glädje och drivkraft har inspirerat oss och förhoppningsvis även de som ser filmen, säger regissörerna.

Läs mer om filmen här: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/film-filmdistribution-live-pa-bio-musik/filmen-om-kal-p-dal/

Trailer: https://youtu.be/_SvuhBnOORw?

Facebook: www.facebook.com/filmenomkalpdal.se?

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio och filmdistribution
08-452 25 57
[email protected]