Lilltorpet Faluns Folkpark Årets Arrangör 2024

Riksorganisationen Folkets Hus och Parker har utsett Lilltorpet Faluns Folkpark till Årets arrangör 2024. Utmärkelsen delades ut på lördag kväll vid Folkets Hus och Parkers årligt återkommande Kulturdagar, som denna gång genomfördes i Hallunda Folkets Hus den 19-20 januari.

”Det här är otroligt kul och glädjande! Vi är en nykter mötesplats som jobbar med helt ideella krafter. Vi är en av de folkparker i Dalarna som arrangerar flest aktiviteter sommartid. Vi är så stolta över utmärkelsen och den ger inspiration att jobba vidare”, säger Inger Ekstrand från Lilltorpet.

Barnteater, konserter, konstutställningar, biografföreställningar, möten, livesänd kultur och utbildningar – bakom allt bultar ett stort hjärta i form av det arrangörskap som bärs fram av alla de engagerade som gör saker möjliga i Folkets Hus och Parkers närmare 500 medlemsföreningar runt omkring i hela landet. Det till stora delar ideella arrangörskapet är den bästa garanten för att alla ska ha tillgång till kultur och möten – var man än bor.

När det är oroligt runt omkring oss har kulturen och att träffas en extra stor betydelse. Det ger oss möjlighet till reflektion, att komma samman och att hämta ny kraft. Där behövs föreningar som visar vägen och Lilltorpet är verkligen en förebild. Oavsett om det handlar om en barnteater på utescenen som de själva arrangerar, utegympan med Gun och de andra på gräsmattan, eller lindyhopkvällar på dansbanan, är Lilltorpet en naturlig och självklar oas för alla i vardagen. Tack Lilltorpet för allt ni gör och gör möjligt! säger Nina Andersson, vd Folkets Hus och Parker.

Motiveringen
Lilltorpet är en förening som med ideella krafter ständigt verkar för att erbjuda sin publik ett omfattande och varierande kulturprogram av teater, dans, konserter, föreläsningar och mycket annat. En stabil arrangör som också har modet att prova nytt. Med sin varma, familjära och välkomnande atmosfär har de skapat en mötesplats som är både självklar och oersättlig på orten. Inte minst genom det vinnande konceptet med återkommande familjekvällar, då barnfamiljer från hela orten med omnejd vallfärdar för att ta del av det för dagen satta programmet, som allt som oftast också innefattar uppfinningsrika och inspirerande kringarrangemang. Under hela sommarsäsongen genomförs regelbundet välbesökta danser i parken och väl värt att nämna, så anordnar denna arrangör ett av Dalarnas största midsommarfirande!

För ytterligare information och pressbilder:

Lilltorpet Faluns Folkpark
Inger Ekstrand
070-3595037
[email protected]

Folkets Hus och Parker
Anna-Karin Thelin
08-452 25 43
[email protected]

Pressbilder