Carmen i ny skepnad livesänds från Met i New York till biografer i Sverige

”Truly impressive”, skriver The New York Times efter premiären på Met. Bizets klassiska opera Carmen tar sig ny form i Carrie Cracknells produktion som livesänds till Folkets Hus och Parkers biografer den 27 januari.

Den hyllade brittiska teaterregissören Carrie Cracknell gör sin Met-debut och återupplivar den klassiska historien med en produktion som flyttar handlingen till nutid och ett gäng människohandlare.

Mezzosopranen Aigul Akhmetshina har huvudrollen som den oemotståndliga förförerskan. Tenoren Piotr Beczała är Carmens älskare Don José, sopranen Angel Blue den hängivna Micaëla och basbarytonen Kyle Ketelsen den kaxige Escamillo. Daniele Rustioni dirigerar.

Carmen attraherar både erfarna och nya operabesökare med sina kända melodier (Toreadorsången!), och är en av världens mest kända operor genom tiderna. Berättelsen om den kärlekssökande Carmen som skapar besatthet och avundsjuka vart hon än går har blivit ett ikoniskt kvinnoporträtt på världens operascener.

Text:
 Svensk text (sång på engelska)

Mets livesändningar når över 2200 biografer i 70 länder på sex kontinenter. Sedan starten 2006 har man sålt mer än 26 miljoner biljetter. Met-operan på bio distribueras exklusivt av Folkets Hus och Parker i Sverige.

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio och filmdistribution
08-452 25 57
[email protected]