Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Återstart för kulturen i Folkets Hus och folkparker

Den 1 juni börjar många av landets Folkets Hus och folkparker försiktigt öppna upp sina kulturverksamheter efter det näringsförbud som i praktiken varit gällande under större delen av pandemin. Det är en efterlängtad vändpunkt, även om många utmaningar fortfarande återstår.

Måste kunna lita på myndigheternas signaler

Går det ens att agera rätt när myndigheterna skickar så motstridiga signaler? Det undrar Folkets Hus och Parkers vd Calle Nathanson i en debattartikel i Dagens Nyheter den 10 mars, där han bland annat lyfter kulturområdets behov av tydlighet och rimliga förutsättningar för att kunna verka och utveckla sin roll och betydelse.

Vaccinationspass kan underlätta kulturens återstart

Genom att införa digitala vaccinationspass kan regeringen göra det lättare för kulturen att komma igång igen. Det föreslår Folkets Hus och Parker i sitt remissvar på regeringens förslag om ändringar i förordningen som används för att förhindra spridningen av covid-19.