Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Vaccinationspass kan underlätta kulturens återstart

Genom att införa digitala vaccinationspass kan regeringen göra det lättare för kulturen att komma igång igen. Det föreslår Folkets Hus och Parker i sitt remissvar på regeringens förslag om ändringar i förordningen som används för att förhindra spridningen av covid-19.

Pandemin visar att det är dags för en kulturkommission 

Folkets Hus och Parkers vd Calle Nathanson kommenterar i en debattartikel i Dagens Nyheter regeringens beslut om kommande lättnader kring publika sammankomster. Beslutet kan ses som en seger för kulturbranschen. Men det råder inget tvivel om att det finns stora utmaningar för kulturen framöver. 

Folkets Hus och Parker ser fram emot lättnader för kulturen

Folkets Hus och Parker välkomnar regeringens förslag till covid 19-lag, och det faktum att den ser ut att tidigareläggas. Den nya lagen innehåller kraftfulla verktyg att kunna begränsa trängsel, men har även mekanismer att skapa lättnader för verksamheter med låg smittspridning, som kulturevenemang med sittande publik.