Världsmästare i hiphop ger sig ut på Sverigeturné

ABF och Folkets Hus och Parker ger sig ut på workshopturnén Get Busy – Get Down! tillsammans med världsmästaren i hiphopdans Niki Awandee. Turnén kommer att göra tio stopp, från Luleå i norr till Malmö i söder.

– Dansen låter kroppen tala och är ett sätt att lära känna sig själv. Hiphopen ger en röst åt de som inte alltid blir hörda. Min förhoppning är att workshopen ska stärka ungdomarnas självkänsla, säger Niki Awandee.

Niki har som första kvinna varit med och vunnit världens största tävling i hiphopdans – Juste Debout i Paris. Niki är också en av två bärande roller i den tvåfaldigt guldbaggebelönade dokumentärfilmen Martha & Niki som skildrar dansduons väg till världsmästartiteln.

Niki kommer att leda workshopen tillsammans med sin kollega Andreas Sanchez, båda medlemmar i danskollektivet Cipha 64. Deltagarna kommer att få prova på freestyleträning, koreografi och ett avslutande battle. Turnén riktar sig till ungdomar och unga vuxna i åldern 12 till 25 år. Förhoppningen är att workshopen väcker ett intresse för lokalt engagemang hos deltagarna och att den leder till nya aktiviteter i deras närområde.

– Jag är väldigt förväntansfull över att få åka ut på turné och möta ungdomar runt om i landet från norr till söder. Det ska bli väldigt kul att assistera Niki och spela musik som får folk att get busy and get down, säger Andreas Sanchez.

Get Busy – Get Down! är ett samarbete mellan ABF och Folkets Hus och Parker.

 

Turnéplan:

24 oktober, Luleå, Södra Boxen

25 oktober, Skellefteå, Folkparken Skellefteå

27 oktober, Norrköping, Kunskapens hus

28 oktober, Jönköping, Birkagårdens Folkets Hus på Österängen

30 oktober, Karlskrona, Allaktivitetshuset Lyckeby

31 oktober, Malmö, Tegelhuset Bricks

7 november, Göteborg, Ungdomens Hus Radar 72

8 november, Lysekil, Folket Hus Lysekil

14 november, Sala, Sala Folkets Hus

15 november, Saltsjö-Boo, Boo Folkets Hus

Med reservation för ändringar

 


Presskontakt:

Michael Jonsson, ABF
[email protected], 08-613 50 64

Anna-Karin Thelin, Folkets Hus och Parker
[email protected], 08-452 25 43

Pressbilder