Välkommet stöd till kulturupplevelser för barn och unga i sommar

Den 5 juli fattade Kulturrådet beslut om att tilldela Folkets Hus och Parker 2.800.000 kronor för de turnerande scenproduktionerna som riktar sig till barn och unga under sommaren 2018.

– Det är ett väldigt glädjande besked! Folkets Hus och Parkers turnéer är en möjlighet att uppleva kultur i hela landet även på sommaren, en tid då många andra kulturinstitutioner tar semester. I år turnerar vi med fem olika produktioner som riktar sig till den yngre publiken. Sedan ett par år tillbaka har vi inte haft statligt stöd för sommarturnéerna men Kulturrådets beslut innebär att vi nu kan fortsätta att erbjuda barn och unga i hela landet kulturupplevelser under sommarlovet, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

I sommar turnerar Folkets Hus och Parker med fem olika produktioner som riktar sig till den yngre publiken:
Borgmästaren med Lill-Skansenteatern, Besser & Wisser vet bättre med Pantomimteatern, Klura ut med Cirkus Cirkör, Djungelns hemlighet med Eva Funck och workshops i nycirkus och cirkusinspirerad parkour tillsammans med Cirkus Cirkör.

Dessutom bjuds den vuxna publiken på tre produktioner: 186 år tillsammans – tillbaka till folkparkerna där allting började med Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson, Sommarturné med 2018 års Jenny Lind-stipendiat Kine Sandtrø och Carl-Einar Häckner på turné.

Här finns information om sommarens turnéer

För ytterligare frågor, kontakta Calle Nathanson,
vd Folkets Hus och Parker, 08 452 25 10,
[email protected]