Tre folkparkslegendarer tillbaka i folkparkerna där allt började

Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Towa Carson, giganter inom svensk showbiz ger sig ut på turné – 186 år tillsammans – tillbaka till folkparkerna där allting började. Var och en har de sjungit sig in i den svenska musikhistorien och folksjälen. Turnépremiär 26 juli i Heby Folkets Park.

I år firar Folkets Hus och Parker 125 år – 30 april 1893 invigdes Sveriges första Folkets Park i Malmö.

– Folkparkerna bidrar på ett ovärderligt sätt till att sprida kultur i hela landet under sommaren då många kulturinstitutioner stänger. Det är extra roligt att under detta jubileumsår presentera turnén 186 år tillsammans tillbaka till folkparkerna där allting började med Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Towa Carson. Det kommer att bli folkparksmagi, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Siw, Ann-Louise och Towa är tre älskade artister som tillsammans har underhållit i 186 år. Publiken kan se fram emot en show fylld med anekdoter, humor och hits, som till exempel Flickor bak i bilenJag hade en gång en båt och Sista Dansen (Save the last dance for me) – ackompanjerade av kapellmästare Benneth Fagerlund på piano och Martin Tallström på gitarr.

– Vi inledde våra artistkarriärer i folkparkerna, det var fantastiskt att uppträda och möta publiken där. Och nu ska det bli jättekul att ge sig ut på folkparksturné igen tillsammans med Ann-Louise och Towa, säger Siw Malmkvist.

Tillsammans har trion bland annat tävlat i Melodifestivalen 2004 med låten Ces´t la vie och var även med som mellanakt i Melodifestivalen 2013 där dom gjorde Pensionär, en humoristisk version av Erik Saade´s Popular.

För intervjuförfrågningar till Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Towa Carson, kontakta Jan Olov ”Joffe” Enbom på Satellite live.

Telefon: 070-650 76 78

E-post: [email protected]

Turnéplan:

26/7 Heby, Folkets Park

27/7 Falun, Lilltorpet

28/7 Örebro, Brunnsparken

29/7 Hammarö, Skoghallsparken

31/7 Trollhättan, Folkets Park

1/8 Dalsjöfors, Folkets Park

3/8 Malmö, Folkets Park

4/8 Lönsboda, Folkets Park

5/8 Huskvarna, Folkets Park

6/8 Nykvarn, Folkets Park