Utställningen LasseMaja och deckarhistorien på turné i Folkets Hus och folkparker i hela landet

Barnboksförfattaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis har skapat LasseMajas detektivbyrå som är de mest populära och lästa barnböckerna i Sverige. Deckarduon är ständigt aktuell med nya mysterier i böcker, tv, bio och scenuppsättningar och nu är det dags för en nyproducerad utställning. Turnépremiär 2 september i Söråker Folkets Hus.

– Roligt, hedrande och spännande att se hur man krymt ner vårt Vallerby i mikroformat och att det sedan får åka runt i landet. Det blev en otroligt kul utställning och vi får vara i ett sammanhang med gamla deckarhjältar, säger Martin Widmark och Helena Willis.

Vandringsutställningen LasseMaja och deckarhistorien, som vänder sig till barn och familj, presenteras en betydande genre inom barnlitteraturen som har varit en viktig väg under lång tid till läsande för barn och unga i Sverige.

Utställningen inbjuder till upptäckter i LasseMajas värld, med nya äventyr och mysterier att lösa tillsammans med de kända figurerna från böckerna. I utställningen finns även historiskexposé över några av de mest älskade barndeckarna som mästerdetektiven Blomkvist, Ture Sventon, Agaton Sax, Kitty, Vi fem och Tvillingdetektiverna för att nämna några.

– Vi tror att utställningen kommer att intressera och glädja både barn och vuxna. Det är roligt att utställningen redan är turnélagd för flera år framåt både i norr och söder, säger Paula Hoffmann, konstansvarig på Folkets Hus och Parker.


Turnéplan:
2019                                                                                              

Söråkers Folkets Hus v. 36-38
Hågelbyparken v. 40-41
Lidköpings Folkets Hus v. 43-44
Hallunda Folkets Hus v. 46-47
Bomhus Folkets Hus v. 49-50

2020
Sandviken Folkets Hus v. 3-5
Bagarmossens Folkets Hus v. 7-8
Solna Folkets Hus v. 10-11
Lövångers Folkets Hus v.14-16
Gunnarsbyn Folkets Hus v. 18-19
Kalix konstförening v. 21-23
Lysekils Folkets Hus v. 38-39
Stigens Folkets Hus v. 41
Karlshamns Folkets Hus v. 44

Med reservation för ändringar


FÖR YTTERLIGARE INFORMATION:
Anna-Karin Thelin
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 43
[email protected]

Paula Hoffmann
Konstansvarig, Folkets Hus och Parker
08-452 25 31
[email protected]