Utställningen Kärleken av Pernilla Stalfelt på turné i Folkets Hus

Kärleken – en liten utställning om kärlekbygger på Pernilla Stalfelts Kärlekboken.– Det är spännande att tänka på kärlek och fundera lite på hur den kan ta sig uttryck och det är kul att utställningen ska fara ut på turné i Folkets Hus, säger Pernilla Stalfelt. Turnépremiär i Bomhus Folkets Hus 6 september.

Det finnas flera sätt att visa sin kärlek, man kan göra något snällt, man kan kramas, hålla varandra i handen, pussas eller kyssas eller ha sex tillsammans (om man är vuxen). Kärleken finns överallt. Det gäller bara att lyssna och upptäcka den.

– Om alla tänker mer kärlek än hat och väljer att handla mer kärleksfullt mot varandra, då skulle vi förändra världen på riktigt, fortsätter Pernilla.

Barnboksförfattaren Pernilla Stalfelt har givit ut närmare tjugo böcker och är mycket uppmärksammad för bland andra Kärlekboken, Dödenboken, Våldboken och Bajsboken. Hennes böcker tar upp frågor om livet och hon vill att de ska väcka nyfikenhet och stimulera till egna funderingar. I samband med att utställningen har vuxit fram har Pernilla gjort en kärlekspysselbok som finns i bokhandel.

Pernilla är född 1962 i Uppsala, uppvuxen i Örebro och nu bosatt i Stockholm. Vid sidan av arbetet som barnboksförfattare, då hon både skriver och illustrerar sina böcker, är hon konstpedagog och arbetar på Moderna museets avdelning för pedagogik. En del av hennes böcker har kommit till i inspiration från arbetet med konst och barn.

”Barnboksförfattaren Pernilla Stalfelt har vunnit många fans med sina humoristiska och konkreta böcker som inte väjer för livets svåra frågor.”
Lisa Boda, Svenska Dagbladet

”Pernilla Stalfelt överraskar alltid. Hon är komikern in absurdum.”
Lisa Henriksson, Opsis Kalopsis

Pernilla har belönats med Elsa Beskow-plaketten (1997 för Hårboken), Expressens barnbokspris Heffaklumpen (2001 för Kärlekboken) och Rabén & Sjögrens Astrid Lindgren-pris (2004 för hela sitt författarskap). Hon har också varit nominerad till det prestigefyllda Deutscher Jugendliteraturpreis för Dödenboken och har tilldelats Klax-Award i Berlin. Hennes böcker finns översatta till en rad språk: danska, engelska, finska, holländska, katalanska, koreanska, norska, spanska, slovenska och tyska.

Utställningen vänder sig till barn och vuxna i alla åldrar.