Bio Rio blir en medlemsdriven biograf – filmbolaget Indio tar över Bio Rio

Bio Rio på Södermalm i Stockholm, som ägs av riksorganisationen Folkets Hus och Parker sedan år 2008 blir en medlemsdriven biograf inom Folkets Hus och Parker. Filmbolaget Indio, som också driver restaurangen Indio Kitchen i Stockholm, tar över biografen.

Indio kommer att fortsätta utveckla biografen som en mötesplats för alla som älskar att se film av bra kvalitet och ta del av direktsända scenkonstföreställningar från till exempel Metropolitan i en unik miljö där besökaren också kan avnjuta god mat och dryck.

– Folkets Hus och Parker är mycket stolta över den unika biograf som vi tillsammans med personalen utvecklat Bio Rio till sedan vi tog över. Vår intention har hela tiden varit att biografen ska vara medlemsdriven som våra andra medlemsföreningar i Folket Hus och Parker. Nu har vi hittat rätt aktör och vi är övertygade om att Indio med sin kompetens inom både film och restaurang kommer att göra Bio Rio ännu bättre. Jag vill å det varmaste hälsa Indio välkomna till Folkets Hus och Parker, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

– Vi på Indio är väldigt glada och förväntansfulla inför att driva och vidareutveckla Bio Rio med biograf och restaurang till en modern och spännande mötesplats inom Folkets Hus och Parkers folkrörelse,  säger Mattias Montero vd Indio.

Om Folkets Hus och Parker

Folkets Hus och Parker omfattar fler än 500 demokratiska mötesplatser i hela Sverige. I vår riksorganisation samlas Folkets Hus, folkparker, biografer och liknande lokala arrangörer, som tillsammans lockar miljontals besökare varje år. Vår värdegrund bygger på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde. Folket Hus och Parker är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Tack vare delaktighet och ideellt engagemang skapar vi tillsammans möjligheter för människor i hela landet att ta del av kultur, nöje och möten. Calle Nathanson är vd för Folkets Hus och Parker.

Om Indio

Indio har sedan starten 2014 etablerat sig som ett av Sveriges främsta produktionsbolag inom Film & TV, reklamfilmsproduktion och management för skådespelare och regissörer. Indio är en kreativ inkubator med ett boutique-tänk där passionen för hantverket och lojaliteten till varje projekt alltid kommer i första hand. Vi har vår bas i Stockholm men verkar och jobbar globalt med vårt internationella nätverk. Indio driver även en mycket framgångsrik Nikkei-restaurang som fungerar som en mötesplats och som blivit navet i verksamheten och som förkroppsligar Indio. Nikkei-köket är en japanskt/peruanskt fusion som skapades i Peru av den stora japanska befolkningen som kom dit i början av 1900 talet. Indio Kitchen är Sveriges första Nikkei restaurang.

Första oktober tar Indio över driften av Bio Rio.

För mer information, kontakta Anna Engstrand, pressekreterare Folkets Hus och Parker: 08 452 25 13, [email protected]