Utställningen CORPUS av Stina Wollter visas i Söråkers Folkets Hus

Utställningen CORPUS av Stina Wollter presenterar teckningar, akvareller och transparanta tryck av kroppar som svävar fritt i rummet. Utställningen är en hyllning till kroppen och rörelsen men också till formäventyrets mångfald, teckningskonsten och skapandet. Den 21 augusti kommer utställningen till Söråkers Folkets Hus.

Kroppen som tema är central i Stina Wollters konstnärskap och liv. Krokiteckningen finns alltid med henne och i sina bilder av nakenmodeller fångar hon kroppar i stillastående och i rörelser. Ett öga som ser, en hand som avbildar och så föds bilden.  I akvarellen lägger sig själva målarmediet i vad som händer; det blommar, biter, rinner, drar iväg åt oväntade håll, det är bara att hänga med, i närvaro.   

”Att teckna. Att bara följa med i formen som är. Pennan som en utväxt på min hyperkänsliga existens. Inget är viktigare under de minuter jag har på mig att fånga det jag ser. Modellens kropp som ett eko i min.”
Stina Wollter

Sedan mer än trettio år tillbaka har Stina Wollter varit yrkesverksam konstnär. Hon är utbildad på HDK, Nordiska konstskolan i Finland och vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän dit hon senare har återvänt som lärare i kroki och måleri. Vid sidan av sitt konstnärskap är hon också sångerska, författare och programledare med mer. 

Utställningen, som är producerad av Folkets Hus och Parker, har precis börjat sin fleråriga turné i Sverige.

Kontakt Söråkers Folkets Hus:
Christina Thonman
[email protected], 070-312 99 48

För mer information om utställningen kontakta:
Paula Hoffmann, Producent och konstansvarig Folkets Hus och Parker[email protected], 08-452 25 31

Pressbilder