Make Democracy Great Again

Dokumentärfilmen Make Democracy Great Again sätter fokus på en av vår tids viktigaste frågor: Kommer demokratin att överleva? I filmen vill journalisten och författaren Jan Scherman visa att läget är kritiskt. Men han vill också inge hopp, en chans att vända utvecklingen.

Pressvisning: 25 augusti kl 10 på Victoria. Osa till: [email protected]
Mailförfrågan gällande tittlänk.

Bara 13 procent av världens befolkning lever i en demokrati och utvecklingen går bakåt. På global nivå är de senaste 30 årens demokratiska framsteg utraderade. Partier tappar medlemmar. Högerextrema rörelser är på frammarsch.

I Kapstaden i Sydafrika får vi lära känna aktivisten Lucinda Evans som startat en rörelse för att stoppa våld mot kvinnor. Soar Ali från Husby jobbar med en rad satsningar för att förbättra läget för förorten.

I USA träffar vi en helt ny organisation, Braver Angels, som lär ut metoder för att samtala med respekt för varandras olika åsikter och i England följer vi Imran Ahmed och hans nystartade företag Center for countering Digital Hate, som dagligen avslöjar fejknews och hatkampanjer på nätet.

I filmen medverkar även förre centerledaren Annie Lööf och journalisten Helle Klein, som numera är chef på Sigtunastiftelsen, där hon jobbar med att utveckla ett respektfullt och demokratiskt samtal.

Biopremiär: 8 september

Längd: 1 tim och 30 min

För ytterligare information, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio och filmdistribution
08-452 25 57
[email protected]