Unik kör – workshop med stjärntenoren Florian Voss på turné i september

Florian Voss är en internationellt erkänd tenor som uppträder i hela världen och han är också medlem i australienska crossovergruppen The Ten Tenors som gett konserter tillsammans med världsstjärnor som Celine Dion, Andrea Bocelli och Sarah Brightman. I september ger sig Florian Voss ut på turné med körworkshop. Premiär 5 september i Vivansborg Folkets Hus i Timrå.

2014 grundade Florian Voss sin metod Voice, Body & Soul® som går ut på att bli medveten om vad som händer i kroppen när man sjunger eller lyssnar på musik. Det handlar om att hitta en inre balans så att man kan slappna av, bli av med stress och sjunga fritt utan inre spänningar. Både professionella- och badrumssångare vittnar om att med Florians metod har de utvecklat sin röst. Florian Voss coachar sångare i Europa och USA med sin Voice, Body & Soul-metodik, bland annat Broadwaystjärnor och samarbetar med Broadway Dreams Foundation. Florian är anställd vid Kungliga Operan.

– Deltagarna i dessa workshops får ta del av min metod som stärker både självförtroendet och utvecklar sången. Det är fantastiskt att leda dessa, de skapar sådan glädje, gemenskap och självförtroende hos deltagarna. Och att göra detta i samarbete med Folkets Hus och Parker gör mig extra stolt, tillsammans bygger vi broar och skapar förståelse mellan människor, säger Florian Voss.

Alla är välkomna att delta och inga förkunskaper krävs. Workshopen består av fem timmars sångcoachning i grupp tillsammans med Florian Voss och musiker.

Turnéplan, med reservation för ändringar.

5/9 Vivansborgets Folkets Hus, Timrå

6/9 Sundsvalls Folkets Hus (Flyttat från Bredsands Folkets Hus, Sundsvall)

12/9 Norsjö Folkets Hus, Norsjö

14/9 Ersboda Folkets Hus, Umeå

Kör-workshopsturnén presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Florian Voss Voice, Body & Soul.

För mer information om Florian Voss Voice Body and Soul.

Foto: Edvard Koinberg.

Kontakta Anna Engstrand, pressekreterare Folkets Hus och Parker för intervjuer med Florian Voss eller mer information, [email protected], 08 452 25 13.