Välgörenhetskonsert med Helen Sjöholm, Malena Ernman och Peter Jöback direktsänds på bio

Helen Sjöholm, Malena Ernman, Babben Larsson, Anders Lundin och Solala är klara sen länge. Nu ansluter även Peter Jöback till konserten Trees and Love där hela överskottet går till Vi-skogens klimatarbete för barn. Konserten direktsänds på Folkets Hus och Parkers biografer runt om i landet.

– Barnen är inte skyldiga till den globala uppvärmningen, men får idag ta konsekvenserna av kraftiga skyfall, torka och hunger. Att plantera träd är ett sätt att bemöta hot med hopp, säger Helen Sjöholm om varför hon deltar för tredje året i rad.

Konserten går av stapeln på Göta Lejon i Stockholm och livesänds på biografer runt om i landet, genom Folkets Hus och Parkers koncept Live på bio.

Biljettintäkterna från konserten går till Vi-skogens arbete med att stödja barn i östra Afrika att anpassa sig till det varmare klimatet. Målet är att kunna utbilda minst 50 000 skolbarn så att de kan att ta upp kampen mot klimatförändringarna. Både Babben Larsson och Anders Lundin, som är konferencierer för kvällen, har varit engagerade i Vi-skogen länge:

– Jag hoppas att min egen entusiasm för Vi-skogen ska smitta av sig till konsertbesökarna. Jag har planterat många träd i Vi-skogen genom åren och när jag för några år sedan reste till Tanzania bad jag att få besöka projekten i verkligheten. Efter det blev jag ännu mer övertygad om hur bra Vi-skogens arbete är, säger Babben Larsson.

– Jag har egna barn som jag vill ska få växa upp i en så bra värld som möjligt och vill kunna säga att jag har gjort det jag har kunnat för att stoppa klimatförändringarna, tillägger Anders Lundin.

Konserten hålls tisdagen den 12 september klockan 19.00 på Göta Lejon och direktsänds samtidigt på Folkets Hus och Parkers biografer runt om i landet. Regisserar gör Anders Butta Börjesson och kapellmästare är Peter Ljung.

Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-musik/trees-love/

För pressbilder, klicka här.

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
070-715 43 51
[email protected]

Ola Richardsson
Enhetschef opinion och påverkan
Telefon: 070 106 31 58
[email protected]