Teater Galeasens succéföreställning Hamlet visas på bio i höst

Teaterföreställningen Hamlet av Jens Ohlin och Hannes Meidal har spelat för fulla hus på Teater Galeasen i Stockholm hela våren. Nu har pjäsen spelats in och kommer att visas på Folkets Hus och Parkers biografer under hösten.

– Fantastiskt roligt att vår Hamlet nu kommer att kunna ses på flera platser i Sverige, säger Sophia Artin, teaterchef på Teater Galeasen.

– Den gör sig väldigt bra på bioduken med sitt vidunderligt vackra scenrum, suggestiva ljus och musik och enastående skådespeleri i en förhöjd teatralitet.

Den kritikerrosade och SvD:s Thaliapris-aktuella föreställningen har nyligen spelats in i Teater Galeasens unika scenrum på Skeppsholmen i Stockholm. Inspelningen gjordes av produktionsbolaget All We Need Is Live.

Föreställningen kommer att visas på Folkets Hus och Parkers biografer runtom i Sverige med världspremiär den 10 september. Denna uppsättning av Hamlet är en nytolkning av William Shakespeare klassiska mästerverk, signerad duon Jens Ohlin/Hannes Meidal. Föreställningen hade sin urpremiär på Teater Galeasen den 7 mars 2017 och har sedan dess spelats för utsålda hus under hela våren.

Uppsättningen, som gjordes i samarbete med Dramaten, har hyllats av såväl publiken som en samlad kritikerkår:
”Måste ses” (DN)
”Helt och fullt förförd” (Expressen)
”Politisk thriller” (SvD)
”Stor användbar konst” (Kulturnytt P1)
”Imponerande Galeasen!” (Tidningen Kulturen)

Radarparet Jens Ohlin och Hannes Meidal verkar i sin egen tradition med nytolkningar av klassiska verk och står bakom flera tidigare succéer, bl a på Dramaten. Nyligen belönades de med det prestigefulla Thaliapriset med motiveringen: ”Med övertygande kraft uppdaterar de Shakespeares ärkeklassiker till en gastkramande och tankeväckande samtidsteater”.

I rollerna: Hannes Meidal, Alexander Ohakas, Simon Reithner, Per Sandberg, Monica Stenbeck, Yngve Dahlberg och Agatha Bergman Blücher.
Regi: Jens Ohlin
Rum: Jens Ohlin/Joakim Bayoumi Karlsson
Ljus: Linus Fellbom
Kostym: Matilda Hyttsten
Mask: Ulrika Ritter Musik: Foad Arbabi

Läs mer om varje Hamlet här: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-teater/hamlet/

För mer info kontakta:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Pressbilder