Kalas med clowner i folkparkerna – publiksuccén är tillbaka

I sommar blir det nycirkus i världsklass när Folkets Hus och Parker och Riksteatern återigen turnerar med Clowner utan Gränsers föreställning Kalas i parken. En föreställning där alla kan vara cirkusartister. Turnépremiär 27 juni i Östersund.

Det blir fysisk komik, imponerande cirkuskonster, musik och en stor folkfest där alla är välkomna. Inget språk talas i föreställningen och publiken själva får testa på att vara cirkusartister. Föreställningen Kalas i parken gästar 13 orter runt om i landet.

– Vi är så otroligt glada över att Kalas i parken, efter förra årets succé, är tillbaka i sommar igen! Förra året slog vi publikrekord i flera parker och över en tredjedel av publiken hade nyligen kommit till Sverige på flykt. Att Clowner utan Gränser tillsammans med Folkets Hus och Parker och Riksteatern verkar för att kulturen i Sverige ska vara öppen och tillgänglig för alla människor är något vi är stolta över. Till Kalas i parken är alla välkomna! Precis som förra året kan publiken förvänta sig ett hejdundrande kalas fyllt med tokiga upptåg, hisnande cirkuskonster och musik från världens alla hörn. Det ska bli så roligt att få dela skratt och drömmar med människor runt om i sommarsverige, säger Jennifer Vidmo, generalsekreterare Clowner utan Gränser.

Samtliga artister som medverkar i föreställningen är aktiva i den ideella organisationen Clowner utan Gränser som reser till krisdrabbade områden i världen för att sprida skratt och inge hopp genom sina konster.

Kalas i parken är ett samarbete mellan Folkets Hus och Parker, Riksteatern och Clowner utan Gränser. 

Turnéplan, med reservation för ändringar: 27/6 Östersund, Surfbukten (arr: OSD i Östersund AB i samarbete med Bräcke Folkets Hus), 30/6 Härnösand, Murberget Länsmuséet (arr: Härnösands Teaterförening i samarbete med Länsmuséet Murberget), 2/7 Bergsjö, Bergsjöparken (arr: Nordanstigs Riksteaterförening), 4/7 Hofors, Folkets Park, 6/7 Åmotfors, Folkets Park, 8/7 Säffle, Kanalparken (arr: Säffle Teaterförening), 9/7 Björneborg, Folkets Park, 11/7 Värnamo, Linnéparken, 14/7 Malmö, Folkets Park, 15/7 Ronneby, Rådhusparken (arr: Ronneby Folkteater),16/7 Växjö, Linnéparken (arr: Växjö Teaterförening), 18/7 Vetlanda, Folkets Park och 21/7 Sala, Folkets Park.

För mer information, kontakta Anna Engstrand, pressekreterare Folkets Hus och Parker, 08 452 25 13, [email protected]

Fotograf: Anna Huerta

Pressbilder