Solna Folkets Hus Årets konstarrangör 2019

Folkets Hus och Parker har utsett Solna Folkets Hus till Årets Konstarrangör 2019. Utmärkelsen delades ut på lördagskvällen vid Folkets Hus och Parkers Kulturdagar som arrangerades i Nynäshamn Folkets Hus 18-20 januari.

– Det är helt fantastiskt att få priset Årets konstarrangör från Folkets Hus och Parker. Alla i huset är så värda det och priset inspirerar oss att fortsätta vårt arbete med konsthallen, säger Carina Kenning, verksamhetschef Solna Folkets Hus.

7 mars är det vernissage för årets Vårsalong, 2018 då första Vårsalongen arrangerades var det en succé.

På bilden: Anne Paiho, Carina Kenning och Patrick Nyberg. Foto: Magnus Sandberg

MOTIVERING TILL ÅRETS KONSTARRANGÖR

”Med en helhjärtad och genomgripande satsning har föreningen på kort tid etablerat Solna Konsthall. Tack vare ett stort intresse och engagemang från personal och styrelse har lokalerna byggts om och anpassats till en utställningsverksamhet som nu genomsyrar hela huset. Genom öppenhet och med en tanke om att många ska vara delaktiga inbjuder utställningsverksamheten till viktiga samarbeten.  Tillsammans med konstnärer, barn och unga, organisationer, kommunen och andra aktörer skapas variationsrika och spännande arrangemang som når en stor publik.

Solna Folkets Hus har genom sin föredömliga satsning visat att konst och utställningar med fördel kan lyftas fram och bli en viktig del av den fysiska miljön och verksamheten. Inte minst får barn, unga och vuxna i Solna nu möjlighet att möta och uppleva konst och utställningar i sin närmiljö.”

– Konsthallen i Solna Folkets Hus har på kort tid blivit en populär mötesplats för konstintresserade i Solna. Det är viktigt att konst och kultur finns där människor bor och att utbudet skapas i samarbete med de boende, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

OM UTMÄRKELSEN ÅRETS KONSTARRANGÖR

Utmärkelsen Årets Konstarrangör instiftades av Folkets Hus och Parker 2005 och delas sedan dess ut årligen. Priset delas ut till konstarrangörer inom Folkets Hus och Parker ”som på ett aktivt sätt arbetar med konst på sin hemort och gör så att upplevelsen kommer en bred publik till del”. Förutom priset, 10 000 kronor, får pristagaren ett vandringspris gjort av skulptören och konstnären Tor Svae att pryda sina lokaler med under ett år.