Säsongspremiär för opera på bio – hyllade Norma är först ut från Met

”Stående ovationer som aldrig ville ta slut”, skriver Huffington Post efter premiären av Norma på Met. Operastjärnorna Sondra Radvanovsky och Joyce DiDonato inleder Met-säsongen på bio med att göra huvudrollerna i hyllade Norma av Bellini. Folkets Hus och Parker livesänder föreställningen till 75 biografer i Sverige, 7 oktober 19.00.

– Fler och fler upptäcker vilken fantastisk upplevelse det är att se opera live på bio. Man ska inte behöva bo i en storstad för att kunna ta del av ett scenkonstutbud av högsta kvalitet, säger Ulrika Holmgaard, chef film & live, Folkets Hus och Parker.

Säsongen inleds med en nyuppsättning av Bellinis Bel canto-opera Norma med Sondra Radvanovsky. En roll som hon hyllades för på Met 2013 liksom vid Canadian Opera Company, San Francisco Opera, Bayerische Staatsoper Gran Teatre del Liceu och Lyric Opera of Chicago.

Därmed är hon en av världens ledande uttolkare av den ikoniska rollen. Joyce DiDonato är Normas kollega och konkurrent Adalgisa, Joseph Calleja är Pollione och Matthew Rose spelar Oroveso. Carlo Rizzi dirigerar och Sir David McVicar regisserar den nya uppsättningen som stämningsfullt utspelar sig djupt i en Druidskog, där naturen och de gamla ritualerna styr.

Presscitat:
”The greatness of this Bellini opera came through in scene after scene” – New York Times

”Sondra Radvanovsky and Joyce DiDonato triumph in a new Norma” – Huffington Post

“Radvanovsky achieved ultimate prima donna status last night” – New York Observer

”The chorus alone could power an aircraft carrier” – New York magazine

“Bravos and bravas showered the performers” – Vogue

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se

I rollerna: Sondra Radvanovsky, Joyce DiDonato, Joseph Calleja, Matthew Rose
Dirigent: Carlo Rizzi
Regi: 
Sir David McVicar

Text: Svensk text
Beräknad längd:
 3 tim 30 min
Visas:
 7 oktober 19.00

Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-opera/norma/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]