Black Sabbaths sista konsert visas på Folkets Hus och Parkers biografer

Den 4 februari 2017 intog Black Sabbath scenen i sin hemstad Birmingham för att göra den 81:a och sista konserten i The End-turnén. Denna monumentala show var kulmen på en karriär som spänner över ett halvt sekel. Med premiär 27 september visas konserten på Folkets Hus och Parkers biografer.

Black Sabbath bildades 1968 och var pionjärer för det sound som skulle ligga till grund för genren heavy metal. Den utsålda konserten i Birmingham var avslutningen på en global turné som sågs av drygt en och en halv miljon personer.

Filmen ger fansen en nära och personlig berättelse om den sista, känslomässigt laddade konserten, där bandet spelar hits som Iron Man, Paranoid, War Pigs och många fler. Vi får även se bandet i studion, när de gör några unika och exklusiva tolkningar av några av deras favoritlåtar som inte spelades på turnén.

”Det var mycket speciellt att vara tillbaka hemma efter alla dessa år. Det var så svårt att säga adjö till fansen, som har varit otroligt lojala mot oss genom åren. I början av karriären kunde vi aldrig drömma om att vi 49 år senare skulle göra vår sista stora show här på hemmaplan”, sa Black Sabbath efter konserten.

Konsertfilmen The End of the End ger publiken chansen att själv bevittna Black Sabbaths otroliga svanesång. Som Ozzy säger, ”vilken resa vi har gjort. It’s fucking amazing”. Detta är det sista ordet från det största metalbandet genom tiderna.

Över 1 500 biografer i hela världen visar konserten.

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se

Premiär: 28 september
Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-musik/black-sabbath-end-end/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]