Mozarts publikfavorit Trollflöjten visas på 108 biografer i Sverige

Julie Taymors spektakulära iscensättning av Trollflöjten är en klassiker på Met. Mets Music Director Emeritus James Levine dirigerar hela denna tyskspråkiga version. Folkets Hus och Parker livesänder föreställningen till hela 108 biografer i Sverige, 14 oktober 19.00.

Mets Music Director Emeritus James Levine dirigerar Tony Award-vinnaren Julie Taymors uppsättning av Mozarts Trollflöjten. Golda Schultz gör sin Met-debut som Pamina med Kathryn Lewek som Nattens drottning.

Den kortare versionen av Trollflöjten på engelska, var den första livesändningen från Met. Detta är första gången den fullständiga versionen på tyska direktsänds.

Mozarts mästerverk är en saga för hela familjen. Fågelfångaren Papageno misstas för en hjälte av prins Tamino. Tillsammans får de i uppdrag att rädda den kidnappade prinsessan Pamina från den onde Sarastro. Färgsprakande uppsättning med fantasifulla kostymer och scenografi.

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se

I rollerna: Golda Schultz, Kathryn Lewek, Charles Castronovo, Markus Werba, Christian Van Horn, René Pape
Dirigent: James Levine
Regi: 
Julie Taymor

Text: Svensk text
Beräknad längd:
 3 tim 30 min
Visas:
 14 oktober 19.00

Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-opera/trollflojten/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]