Rossinis operamästerverk direktsänds på bio i Sverige för första gången

Rossinis klassiska opera Semiramis har inte framförts på Met de senaste 25 åren. Nu gör den comeback och visas för första gången på bio. 10 mars kl 19.00 visas den på 63 biografer i Sverige när Folkets Hus och Parker livesänder från Met i New York.

Några av Mets största bel canto-stjärnor gör rollerna i Semiramis. Angela Meade gör sin Met-debut i titelrollen. Elizabeth DeShong gör Arsace, Javier Camarena som kungen Idreno, Ildar Abdrazakov som prins Assur och Ryan Speedo Green som översteprästen Oroe. Operan dirigeras av Maurizio Benini.

Handling
Semiramis har förgiftat sin man, kung Nino, tillsammans med prins Assur som hoppas ta över tronen. Men Assur är förälskad i prinsessan Azema, som i sin tur är hemligt kär i Arsace. Bäddat för trubbel.

Presscitat:
”Angela Meade är ett sjungande kraftverk” – Financial Times

”Angela Meades hästkraftsfyllda och kolibrilikt viga röst är sällsynt välmatchad för Semiramis sextondelsnoter” – New York Magazine

Dirigent: Maurizio Benini
Regi: John Copley
I rollerna: Angela Meade, Elizabeth DeShong, Javier Camarena, Ildar Abdrazakov

Beräknad längd:
3 tim 45 min
Visas: 10 mars kl 19.00

Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-opera/semiramis/


För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]


Folkets Hus och Parker har visat scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info:
www.livepabio.se