Exklusiv Nick Cave-konsert visas på Folkets Hus och Parkers biografer

I oktober 2017 gjorde Nick Cave & The Bad Seeds en konsert på Royal Arena i Köpenhamn, i samband med Skeleton Tree-turnén. 12 april visar Folkets Hus och Parker konsertfilmen Distant Sky på fyra av våra biografer i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg.

Nick Cave & The Bad Seeds har sålt över 5 miljoner album och deras sound har påverkat och inspirerat artister och fans världen över. I september 2016 släpptes bandets femtonde album Skeleton Tree – dagen efter premiären av den tunga och vackra dokumentären One More Time With Feeling.

Albumet blev bandets största listframgång både i England och i USA. Den efterföljande turnén startade i Australien i januari 2017, fortsatte därefter till USA och slutade i Europa. Distant Sky är gjord av prisvinnande regissören David Barnard.

Våra biografer som visar filmen är Bio Rio i Stockholm, Bio Roy i Göteborg, Spegeln i Malmö, Röda Kvarn i Helsingborg.

Presscitat:
★★★★★ “An extraordinary response to the unimaginable” – The Telegraph

★★★★★ “Joyous and unexpectedly triumphant” – The Guardian

★★★★★ “Tense and thunderous at times, tender and cathartic at others. It’s masterful” – The Independent

Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/film-live-pa-bio-musik/distant-sky-nick-cave-bad-seeds-live-copenhagen/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]

Folkets Hus och Parker har visat scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se