Operan Tosca direktsänds till hela 114 biografer i Sverige

”Inte bara en succé, det är en lysande framgång”, skriver Vanity Fair efter premiären av Tosca på nyårsafton. Och flera andra tidningar stämmer upp i hyllningskören. 27 januari 19.00 visas den på hela 114 biografer i Sverige när Folkets Hus och Parker livesänder från Met i New York.

Sonya Yoncheva, Vittorio Grigolo, Željko Lučić – en stark världstrio leder denna nyuppsättning av Puccinis dramatiska tragedi. Sonya Yoncheva gör sin rolldebut i titelrollen, mot älskaren Cavaradossi (Grigolo) och Lučić som den skurkaktige Scarpia.

Denna nya uppsättning av Tosca regisseras av Sir David McVicar och dirigeras av Emmanuel Villaume.

Maestro Villaume dirigerade nyligen Massenets Thaïs på Met. Han är Music Director på Dallas-operan och Music Director och chefsdirigent för Prags Filharmoniker. Villaume begick sin Met-debut 2004 med Puccinis Madama Butterfly, och har för Met även dirigerat bland annat Saint-Saëns Simson och Delila, Bizets Carmen, Massenets Manon och Gounods Romeo och Julia.

Dirigent: Emmanuel Villaume
Regi: Sir David McVicar
I rollerna: Sonya Yoncheva, Vittorio Grigolo, Željko Lučić, Patrick Carfizzi

Beräknad längd: 3 tim 20 min
Visas: 27 januari kl 19.00

Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-opera/tosca/


För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]


Folkets Hus och Parker har visat scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info:
www.livepabio.se