TOS17_2961a

Tosca

Äntligen är operaklassikern Tosca av Puccini tillbaka på Met för att livesändas på bio. Underbara melodier som framförs av den storslagna orkestern till en gripande berättelse om makt. Premiär 23 november.

Puccinis melodrama om en instabil diva, en sadistisk polischef och en idealistisk konstnär har både kränkt och fängslat publiken i över ett sekel. Kritiker har haft problem med Toscas ganska smutsiga ämne, intensiteten i partituret och de publikfriande dramatiska huvudrollerna. Men detta har också gjort Tosca till ett av fåtal ikoniska verk som får representera opera hos allmänheten.

Toscas popularitet stärks ytterligare av ett uppfriskande dramatiskt svep, ett drivande partitur med överflödande melodier och teatralisk klurighet, samt den starka titelrollen. Tosca hade premiär på Teatro Costanzi i Rom år 1900.

Den storslagna norska sopranen Lise Davidsen spelar den passionerade divan i David McVicars spännande produktion. Den brittisk-italienska tenoren Freddie De Tommaso gör sin mycket efterlängtade debut på Met som Toscas revolutionära älskare Cavaradossi.

Kraftpaketet, den amerikanska barytonen Quinn Kelsey, är den sadistiska polischefen Scarpia. Maestro Xian Zhang dirigerar den medryckande musiken, som innehåller några av Puccinis mest minnesvärda melodier.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Speltid

 

Livesänds den 23 november
KL. 19:00

 

Metropolitan, New York

 

Produktion:David McVicar

 

Dirigent:Xian Zhang

 

Scenografi och kostym: John Macfarlane

 

Ljusdesign: David Finn

 

Koreograf: Leah Hausman

 

I rollerna: Lise Davidsen (Tosca)
Freddie De Tommaso (Cavaradossi)
Quinn Kelsey (Scarpia)
Patrick Carfizzi (Sacristan)

 

Språk: italienska

 

Svenska undertexter!

Skriv ut sidan

Här visas Tosca

Här visas Tosca