Mozarts Idomeneo hyllas på the Met och livesänds till svenska biografer

“The Met när operahuset är som bäst. En av säsongens höjdpunkter”, skriver The New York Times och hyllar Idomeneo. 25 mars 18.00 direktsänder Folkets Hus och Parker föreställningen från Metropolitan i New York till biografer i Sverige.

Mets chefsdirigent James Levine dirigerar Mozarts tidiga mästerverk Idomeneo, om kärlek och hämnd i spåren efter trojanska kriget.

I huvudrollerna ses Matthew Polenzani som gör kung Idomeneo för första gången på Met, Ying Fang som Ilia, Elza van den Heever som Elektra, Alice Coote som Idomeneos son Idamante och Alan Opie som Idomeneos förtrogne Arbace.

James Levine har dirigerat Idomeneo 46 gånger, ända sedan premiären av Jean-Pierre Ponnelles iscensättning 1982. Totalt har Levine dirigerat över 2 550 operaföreställningar hos Met.

Presscitat:
“The Met när den är som bäst. En av säsongens höjdpunkter” – New York Times
“En väldigt givande operakväll. Magnifik” – Huffington Post

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 198 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se

I rollerna: Matthew Polenzani (Idomeneo), Ying Fang (Ilia), Elza van den Heever (Elettra), Alice Coote (Idamante), Alan Opie (Arbace)

Dirigent: James Levine
Regi:
Jean-Pierre Ponnelle
Scenografi och kläder:
Jean-Pierre Ponnelle
Ljusdesigner:
Gil Wechsler

Text:
 Svensk text
Beräknad längd: 4 tim 10 min
Visas: 25 mars 18.00

Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/idomeneo/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Pressbilder