Modern dans av Oscarsbelönad koreograf livesänds på bio

Folkets Hus och Parker livesänder A Contemporary Evening från den anrika Bolsjojteatern i Moskva. Det blir en helkväll med stycken skapade av tre av den moderna dansens mästerkoreografer, bland annat flerfaldigt Oscarsbelönade Jerome Robbins. 19 mars kl 16.00 visas den på biografer runt hela Sverige.

Bolsjoj tar sig an en ny spännande utmaning med en triptyk av verk skapade av tre av den moderna dansens mästerkoreografer.

För första gången framför Bolsjoj The Cage av legendariske, Oscarsbelönade koreografen Jerome Robbins, en mästare på att visualisera och översätta musik till rörelse. Den temperamentsfulla stjärnan Ekaterina Krysanova dansar i The Cage.

Harald Landers Études är en hyllning till den klassiska baletten, med den graciösa Olga Smirnova, Semyon Chudin och Artyem Ovcharenko i huvudrollerna.

Alexej Ratmanskijs Russian Seasons är ett färggrant folklore-inspirerat dansverk, med en stor ensemble bestående av Bolsjojs mest framstående talanger, ledda av Vladislav Lantratov och Yulia Stepanova

A Contemporary Evening sammanför några av världens yppersta dansare med den moderna koreografins främsta namn. Resultatet utlovas bli en överväldigande syntes av Robbins energi, Landers virtuositet och Ratmanskijs spirituella briljans.

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 198 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se

Musik: Igor Stravinskij, Carl Czerny, Leonid Desjatnikov
Koreografi: Jerome Robbins, Harald Lander, Alexej Ratmanskij
Program:
The Cage, Études, Russian Seasons

Beräknad längd: 2 tim 20 min
Visas: 19 mars 16.00

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]

Pressbilder

A Contemporary Evening
Ekaterina Shipulina och Ekaterina Krysanova
© Damir Yusupov