Piteåsonen Peter Mattei live på bio från Met i New York

Folkets Hus och Parker livesänder Eugen Onegin från Metropolitan i New York med Peter Mattei och Anna Netrebko i huvudrollerna. Den 22 april 19.00 visas den på hela 96 biografer i Sverige, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Anna Netrebko repriserar en av sina mest hyllade roller som Tatiana, hjältinnan i Tjajkovskijs opera, efter Pusjkins klassiska roman. Peter Mattei gör huvudrollen som Onegin som avvisar Tatianas kärlek tills det är för sent.

Robin Ticciati, musikalisk chef för Glyndebourne Festival Opera, dirigerar återuppsättningen av Deborah Warners version, som hade premiär under Mets säsong 2013-2014. Alexey Dolgov gör rollen som Onegins vän/rival, Lenskij, med Elena Maximova som Tatianas syster Olga och Štefan Kocán som Prins Gremin.

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 198 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se

I rollerna: Anna Netrebko (Tatiana), Elena Maximova (Olga), Alexey Dolgov (Lenski), Peter Mattei (Onegin), Štefan Kocán (Gremin)

Dirigent: Robin Ticciati
Regi: Deborah Warner
Scenografi:
Tom Pye
Ljusdesigner:
Jean Kalman
Koreografi: Kim Brandstrup

Text: Svensk text
Beräknad längd: 4 tim
Visas: 22 april 19.00

Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/eugen-onegin/


För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:

Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Pressbilder