Klassisk Prince-konsert firar 30 år och visas på bio i Sverige

Det är 30-årsjubileum för konsertfilmen Sign O’ The Times. Nu visas den i digitalt restaurerat skick på Folkets Hus och Parkers biografer. Premiär den 20 november.

1987 regisserade Prince själv konsertfilmen baserad på det hyllade albumet Sign O’ The Times. Resultatet blev 84 explosiva minuter av musikalisk magi, som visar hans karisma som underhållare, med ett helt nytt energifyllt band bakom sig.

1987 var också året när Prince överraskade alla genom att återvända till strålkastarljuset med ett dubbelalbum, inspelat i stort sett solo, vilket skulle bli ett av hans största mästerverk.

Albumet kallades Sign O’ The Times och släpptes som ett soloalbum under namnet Prince. Det är en extraordinär resa i Prince musikaliska universum som utvidgades till fler olika genrer – från rock till soul, och funk till ballader.

Ännu en gång uppmanas fans att bära något med färgerna aprikos eller svart, som de gjorde vid tiden för den ursprungliga konserten.

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se

Längd: 1 tim 25 min
Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-musik/prince-sign-o-times/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]