Tom biografsalong

Folkets Hus och Parker stänger sina tre biografer

Folkets Hus och Parker stänger tills vidare sina tre biografer Spegeln, Röda Kvarn och Roy på grund av Coronapandemin.

Med anledning av Coronaepidemin har Folkets Hus och Parker idag beslutat sig för att tills vidare stänga de tre centralt ägda biograferna Spegeln i Malmö, Röda Kvarn i Helsingborg och Roy i Göteborg.

Folkets Hus och Parker tar allvarligt på den uppkomna situationen med Coronapandemin och dagens beslut är ett led i detta.

– Hälsan måste alltid komma först. Samtidigt innebär pandemin allvarliga ekonomiska förluster för biograferna. För att bidra till att bromsa smittspridningen och rädda verksamheterna, har vi idag beslutat att tills vidare stänga biograferna och deltidspermittera personalen, säger Calle Nathanson, vd, Folkets Hus och Parker.

Nathanson konstaterar att läget verkligen är akut för hela kulturbranschen, och att olika lösningar behöver tas fram omgående.

–Om det ska finnas fungerande kulturverksamheter när vi återgår till det normala, måste både stat och kommun gå in med riktade stödinsatser redan nu, säger Calle Nathanson.

Övriga biografer inom Folkets Hus och Parker ägs och drivs självständigt av enskilda lokala medlemsföreningar och omfattas inte av dagens beslut.

För mera information och kommentarer, kontakta:

Calle Nathanson, vd
Folkets Hus och Parker
08-452 25 10
[email protected]

Pressbilder