Äntligen folkparkssommar!

Nu är det åter dags för sommarföreställningarna i folkparker och Folkets Hus i hela landet. Det sjuder av liv och i det späckade lokala utbudet medverkar Folkets Hus och Parker med sex nationella sommarproduktioner. I programmet märks bland annat en teaterklassiker för barn från Unga Dramaten, en nyskapande musikal tillsammans med teatersällskapet Bland drakar och dragqueens samt en allsångskonsert med inslag av akrobatik och trolleri.

Folkparkssommar har blivit ett kärt återseende för generationer och årets utbud kommer med säkerhet att göra många glada. Återkommande favoriter varvas med spännande nykomlingar. Överraskande, spretigt och kul så klart.

– Det här är ett av Sommarsveriges riktiga måsten! Ett besök i folkparken är en självskriven sommartradition där vi möts under en föreställning, på en picknickfilt eller bara över en kopp kaffe. Det känns så otroligt roligt och viktigt att vi år efter år kan vara med och bidra till detta, säger Nina Andersson, vd på Folkets Hus och Parker.

Startskottet för sommarprogrammet sker i Bagarmossens Folkets Hus redan den 8 juni. Då är det premiär för det prisbelönta teatersällskapet Bland drakar och dragqueens musikal Lilla jag och drakarnas drottning – ett nyskapande möte mellan dragshow, barnteater och konsert.

Mera för barn- och familj blir det genom Sångsommar med allsångsledaren Ayla Kabaca, som tar med sig de vilda artisterna och barntevekändisarna Jecko & Jessie på turnén. Vi utlovar allsång, humor, slapstick, akrobatik och trolleri i en galet härlig blandning. Vi fortsätter samarbetet med Unga Dramaten och bjuder de allra yngsta barnen på den hagalna komedin Den lille girige, extremt fritt tolkat efter Molière. Den lille girige som blivit en stor publiksuccé på Dramaten åker nu ut på sin första turné.

Två efterfrågade, långa samarbeten fortsätter även i år: Cirkus Cirkörs pedagoger åker ut med nycirkusträning i Träna med Cirkus – en årlig tradition på flera platser i landet. Utöver detta genomför 2023 års Jenny Lind-stipendiat, Josefine Mindus, den klassiska sommarturnén både i Sverige och i Nordamerika.

För den som längtar efter sommarbio så erbjuder vi något väldigt uppskattat och unikt. För vad slår en filmvisning under bar himmel en ljummen sommarkväll? Utomhusbio i folkparkerna turnerar juli – september, när sensommaren är som bäst!

Välkommen till en folkpark eller Folkets Hus nära dig i sommar!

Läs mer om samtliga turnéer här: https://www.folketshusochparker.se/2023-ars-turneer

 

För mer information, kontakta:

Anna-Karin Thelin, Folkets Hus och Parker

[email protected]

08-452 25 43

Nina Andersson, vd Folkets Hus och Parker

[email protected]

08-452 25 10