Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Prata om Myanmar!

Vivalla Folkets Hus, Folkets Hus och Parker och Olof Palmes Internationella Center har sedan 2020…

Folk och Kultur 2021

Folk och Kultur ställer om till ett digitalt format och som alltid, med ett fullspäckat program. I årets digitala format görs konventets alla dagar tillgängligt gratis för alla intresserade. Ett gyllene tillfälle att upptäcka en bred arena för framtidsspaning med kultur i fokus. Och under rubriken ”Interkulturella rum, förortens kreativa mötesplatser” hittar du Folkets Hus och Parkers bidrag till Folk och Kultur 2021.

Midnight Light – ett engagerande projekt med och för unga i Vilhelmina

Med stöd från Arvsfonden kommer Vilhelmina Folkets Husförening att starta ett projekt kopplat till Midnight Light Festival. Tillsammans med ungdomar, 13 – 25 år, tar man fram en modell för hur unga i glesbygd kan engageras att själva leda olika events. Ambitionen är att en kulturförening bildas och drivs av ungdomarna i projektet.

Nyckeln - en handbok i att starta och driva mötesplatser

Nyckeln – en handbok i att starta och driva mötesplatser

Det finns ett stort intresse bland människor runtom i hela landet att starta och driva egna mötesplatser för kultur, bildning och organisering. Men att starta en ny mötesplats är inte lätt. Inte heller att driva en redan befintlig. Det är många detaljer att sätta sig in i och mycket kunskap som krävs.

Akut kris för kulturen

Krisen för den ideella kultursektorn, som genom kulturutövare, musik- och scenkonstarrangörer, samlingslokaler, studieförbund och konstföreningar utgör kulturens grundläggande infrastruktur i Sverige, har nu blivit akut, säger Ideell Kulturallians i ett pressmeddelande.