Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Kritik mot tunn kulturbudget

Regeringens kulturbudget inger inget hopp om ökade möjligheter för kultur i hela landet. Det anser Folkets Hus och Parkers vd Calle Nathanson i en kommentar.

Projektosen måste upphöra!

Förorten behöver inga fler lättflyktiga projekt. De insatser som görs för att bryta ojämlikhet och marginalisering måste vara långsiktiga. Utvärderingen från Myndigheten för Kulturanalys av satsningen Äga rum reser flera frågor.

Folkets Hus och Parker presenterar höstens turnéer

Folkets Hus och Parker presenterar stolt sommarens folkparksturnéer. Louise Hoffsten ger sig ut på turné, Malin Nilssons i en förtrollad varieté för barnpubliken, det blir musikal med skräptema i samarbete med Håll Sverige Rent och musikteaterföreställningen Mio, min Mio av Astrid Lindgren. The Refreshments fyller 30 år och firar med turnén The Real Rock n´ Roll Party tillsammans med The Playtones och The Straight up horns.

Ta plats i Hiphopbussen och gör din röst hörd!

För andra året i rad åker Hiphopbussen ut på turné runtom i Sverige med bröderna Salazar som workshopsledare. I en mobil studio, tillsammans med bröderna Masse och Salla Salazar kan du testa på att skriva egna texter, producera beats och framföra dina låtar.

Ledare Nyhetsbrev 4 – Stärk samverkan mellan det offentliga och ideella!

Samverkan mellan offentlig och ideell sektor är avgörande för att lokalsamhället ska leva. Det handlar inte om ett ensidigt beroende av offentligt stöd till föreningar som är tärande, utan om samverkan där bägge parter identifierar samhällsproblem som de kan lösa i ett jämlikt samarbete. Det offentliga och civilsamhället behöver varandra.