Aktuellt

Här samlar vi en del av det som är aktuellt från Folkets Hus och Parker.  Det är också här du som inloggad medlem hittar dina medlemsnyheter.

Inget aprilskämt – Nu dansar vi med varandra igen!

Igår kväll dansades pandemin ut i Hallunda Folkets Hus. Då genomfördes Återstartsdansen för att markera att det nu faktiskt är okej igen att dansa med varandra. I dansens virvlar återfanns bland andra Sveriges kulturminister Jeanette Gustafsdotter och Folkets Hus och Parkers vd Calle Nathanson.

I solidaritet med Ukraina

Vi har samlat exempel på vad vi och våra medlemsföreningar gör i solidaritet med Ukraina och dess befolkning. Vi sprider också andra goda exempel som kan inspirera flera, även utanför vår egen rörelse.

Årets jazzklubb 2022 finns i Älmhult!

Svensk Jazz har utsett Folkets Hus i Älmhult till Årets Jazzklubb. En utmärkelse som ges en jazzklubb ”som efter sina förutsättningar skapat fantastiska möten mellan musik och publik i arrangemangets alla delar”.

Folkets Hus och Parker visar Svansjön med Kievs balettkompani på bio

Nyligen ställde Folkets Hus och Parker in vårens livesändningar på bio från Bolsjojbaletten i Moskva, bland annat Svansjön. Nu erbjuds biograferna som vill stötta Ukraina att istället visa Svansjön med Kievs balettkompani från Nationaloperan i Ukraina. Folkets Hus och Parker donerar alla intäkter från denna titel till UNHCR. Biopremiär 13 april.