Träna med Cirkus Cirkör – turné med workshop för barn och unga

Nu är det åter dags för Cirkus Cirkörs och Folkets Hus och Parkers sommarkurser i nycirkus och cirkusinspirerad parkour. Kursveckorna hålls runt om i landet och genomförs på 12 orter.

Cirkörs pedagoger hjälper deltagarna att utmana sig själva samtidigt som de har kul tillsammans med andra.

– Sommar med Cirkus Cirkör och Folkets hus och Parker är nu en klassiker. Det kommer att bli en underbar vecka med utmaningar och glädje tillsammans med nya vänner, säger Clara Norman, projektledare Cirkus Cirkör.

– Folkets Hus och Parker och Cirkus Cirkör turnerar för tjugoandra sommaren i rad med workshops för unga. Kurserna är omtyckta och efterfrågade, vi är glada att vara en del i att sprida nycirkusen till barn och unga runt om i hela landet, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

I kursen med nycirkus får deltagarna prova på cirkusens olika grunddiscipliner som till exempel jonglering, akrobatik, lindans och luftakrobatik. I den cirkusinspirerade parkouren får deltagarna lära sig akrobatik och att ta sig fram på ett snabbt och smidigt sätt. Kursen sträcker sig över fem dagar och veckan avslutas med en show för familj och vänner.

Turnédatum

11-15 juni Järva, Eggeby Gård

17-21 juni Huskvarna, Folkets Park

17-21 juni Gävle, Bomhus Folkets Hus

17-21 juni Piteå, Öjeby Sporthall

25-29 juni Torslanda, Kulturhuset Vingen

25-29 juni Dalsjöfors, Folkets Park

25-29 juni Örebro, Brunnsparken

25-29 juni Luleå, Hertsöns Sporthall

2-6 juli Norrtälje, Roslagsskolans idrottshall

2-6 juli Värnamo, Folkets Park

9-13 juli Ronneby, Ronneby Sporthall

31 juli-4 aug Stigen (Färgelanda), Herrgården

( med reservation för ändringar. )