Snövit, sköna sjuan och styvmorsan – en fartfylld föreställning med Big Wind

I denna familjeföreställning får publiken möta Snövit, prinsen och styvmorsan men också nya spännande karaktärer som frodiga Tant Svea, Allt-i-allon Kluck, en rock´n rolldoftande fé och så gänget Sköna Sjuan, de där sju som inte trivdes i staden utan bosatt sig i skogen. Spegeln och sanningarna den uttalar har förstås en viktig roll i dramat. Och hur ska det gå för Snövit och Prinsen, får de varandra på slutet?

– I vår version av Snövit är inte karaktärerna svartvita som i den klassiska sagan utan mer nyanserade, vilket gör att publiken får fundera över vem som är ond eller god egentligen. Vi är väldigt stolta över föreställningen och det är så kul att spela den för kidsen eftersom de är så engagerade i allt som händer på scen och skrattar så mycket, säger Karin Sillberg som bland annat spelar drottningen och prinsen.

Big Wind har valt en spelstil som är grov och modern men ändå trogen grundhistorien. I brittisk panto-stil, förstärkt med göteborgsk humor får Snövit möta Prinsen. Med hjälp av låtar, humor och massor av publikmedverkan skapar den lilla ensemblen en teaterupplevelse fylld med överraskningar.

Gruppen Big Wind bildades 1989 och består av musiker, dansare och skådespelare. Medlemmarna producerar scenkonst inom musik, dans och teater för både barn och vuxna. Det var lusten att blanda dans, musik och teater som sammanförde gruppen. Big Wind har framfört närmare 80 olika produktioner för barn och vuxna.

Snövit med Big Wind är ett musikaliskt och humoristiskt glädjepiller som passar en publik från sex år och uppåt.

Medverkande: Johanna Ehn, Karin Sillberg och Ola Karlberg

Regi: Åsa Gustafsson

Scenografi/Kostym: Hilda Fürst & Pia Gyll

Musik: Erik Dahl

Turnéplan, med reservation för ändringar:

9 sep, Söråker, Folkets Hus

10 sep, Härnösand, Härnösands teater

15 sep, Gunnarsbyn Folkets Hus

24 sep, Junsele, Folkets Hus Forum

30 sep, Hofors, Folkets Hus

1 okt, Säter, Folkets Hus

Pressbilder