Marhaba hej! med Nadin och Gabriel på höstturné i folkets hus

När Gabbe en dag får en ny granne, Nadin, blir det inte alls som han tänkt sig, Nadin är helt annorlunda än han själv; hon pratar högt på ett främmande språk och trummar och har fest när det är läggdags i huset. 12 september är det turnéstart i Limhamns Folkets Hus.

Vi längtar efter att spela föreställningen för en ny publik på nya platser denna höst. Det är viktigt för oss att sjunga och prata med barnen om kulturkrockar och skillnader. Hur det är att komma till ett nytt land och leva i en ny kultur. I frågestunden som vi har med publiken efter föreställningen dyker det alltid upp viktiga frågor, säger Nadin Al Khalidi.

Marhaba hej! funderar över frågor som kan man vara vänner även om man är olika? Är det möjligt att vara lika fast man ser olika ut? Och hur gör man för att vara vänner och trivas tillsammans, men samtidigt ha respekt för att alla är olika?

Med sång, gitarr och instrument som saz, daf och oud berättas historien om en spirande vänskap mellan två mycket olika personer.

Marhaba hej! inleder turnén i Limhamn Folkets Hus, Malmö 12 september.

Medverkande: Nadin Al Khalidi och Gabriel Hermansson.

Målgrupp: 6-11 år/familj

Turnéplan: (med reservation för ändringar)

12 sep: Limhamn, Folkets Hus, 16 sep: Hofors, Folkets Hus, 17 sep: Djurås, Lindbergshallen (arrangör: Strandbackens Folkpark), 18 sep: Bomhus, Folkets Hus, 20 sep: Norrtälje, Folkets Hus, 21 sep: Nya Rågsveds, Folkets Hus, 21 sep: Bagarmossen, Folkets Hus, 23 sep: Kallhäll, Folkets Hus, 13 okt: Lilla Edet, Folkets Hus, 14 okt: Torslanda, Kulturhuset Vingen, 15 okt: Lidköping, Folkets Hus, 16 okt:  Hunnebostrand, Folkets Hus, 19 okt: Vivalla, Kulturarenan,  (arrangör: Vivalla Folkets husförening) och 22 okt: Ronneby, Folkteater.

Fotograf: Magnus Malmberg.

Pressbilder

Fotograf: Magnus Malmberg

Bildrättigheter: Våra pressbilder är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar relaterad föreställning och verksamhet. Fotografens namn måste anges.