Reflekterad olydnad på turné med Folkets Hus och Parker

I spoken word-monologen Reflekterad olydnad betraktar Farhiya Feysal sin omgivning, sina rötter, sin kropp, sin mamma och sin poesi. Omvänt betraktar samhället Farhiya och vill tala om för henne hur hon ska leva sitt liv. Turnéstart i Lidköping den 15 september.

Farhiya Feysal var den första kvinnan och den första utanför Stockholm att vinna Ortens Bästa Poet 2018. Inför en publik på 2500 personer reciterade hon då Osäker grabb i Rinkeby Sporthall. Nu ställer hon sig framför en betydligt mer intim publik.

– Poeterna från förorten är vår tids budbärare och berättar om vad som händer i en värld som just nu demoniseras och görs till syndabock för samhällsproblem. Farhiya Feysal är en av de främsta av dessa poeter. Genom hennes poesi kan vi se saker vi annars inte sett. Jag såg henne vinna Ortens bästa poet och frågade henne om jag fick göra teater med henne. Nu är vi här, säger regissören America Vera-Zavala

Reflekterad olydnad är producerad av Östgötateatern i samarbete med Rosa betong. Under hösten åker föreställningen på turné med Folkets Hus och Parker.

Turnéplan: 
15/9 Folkets Hus, Lidköping
16/9 Aftonstjärnan, Göteborg
17/9 Bergsjöskolans Aula, Göteborg (arr: Navet i Bergsjön)
19/9 Motettens Folkets Hus, Malmö
22/9 Fisksätra Folkets Hus
23/9 Bagarmossens Folkets Hus
24/9 Folkets Hus Kallhäll
25/9 Royal, Eskilstuna
26/9 Folkets Hus Vivalla, Örebro
7/10 Hallunda Folkets Hus

Med reservation för ändringar


FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Anna-Karin Thelin, Folkets Hus och Parker
[email protected], 08-452 25 43