FOLKETS HUS OCH PARKER VÄLKOMNAR AVSKAFFADE RESTRIKTIONER

Ett rimligt och efterlängtat beslut menar Folkets Hus och Parker efter regeringens tillkännagivande om att flertalet restriktioner för sammankomster avskaffas.

Efter en tids ovisshet, när de tidigare aviserade lättnaderna för allmänna sammankomster inte såg ut att bli av som aviserat, meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten vid dagens presskonferens att flertalet restriktioner avskaffas från och med den 29 september, under förutsättning att smittsituationen tillåter det.

– Det här är verkligen efterlängtat. Nu kan vi och våra medlemsföreningar ta oss an återstarten på allvar, säger Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker.

Folkets Hus och Parkers medlemsföreningar har tagit ett stort ansvar under hela pandemin, och är därför väl rustade att nu åter möta sin publik.

– Vi vet att vi behöver fortsätta hålla i detta på ett ansvarsfullt sätt, men i och med detta diskrimineras inte kulturverksamheterna, vilket ger oss helt andra förutsättningar, konstaterar Nathanson.

I händelse av att smittläget inte medger att restriktionerna avskaffas, är regeringen beredd att använda så kallade vaccinpass eller vaccinationsbevis, för att ändå underlätta för allmänna sammankomster. Helst av allt hoppas man att det inte ska behöva användas.

– Det är en fungerande kompromiss, om lättnaderna dröjer. Men vi ser naturligtvis hellre avskaffade restriktioner, säger Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker.

Folkets Hus och Parker aviserade så sent som igår, att höstens kulturutbud nu försiktigt kommer att börja möta sin publik i hela landet. Dagens besked ger extra vind i seglen till detta.

– Vi vet att det här kommer att bli ett kärt återseende för publik, artister och arrangörer, och att alla kommer att hantera det på ett säkert sätt, avslutar Calle Nathanson.

För mera information, kontakta:
Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker
[email protected]
08-452 25 10