Legendarisk konsert med Maria Callas visas på bio

Den 19 december 1958 framträdde ikonen Maria Callas på Paris Opéra. Hon stod på höjden av sin karriär och i publiken satt bland annat Jean Cocteau, den franska presidenten Coty, Charlie Chaplin och Brigitte Bardot. Konserten blev legendarisk och nu erbjuds en unik chans att återuppleva kvällen på en stor bioduk. Restaurerad för första gången i färg och 4K Ultra HD. Biopremiär 25 november

Maria Callas betraktas som en världens största operastjärnor genom tiderna. Inte bara på grund av sin intensiva röst och för att hon med stor inlevelse gestaltade rader av färgstarka kvinnor på de stora operascenerna, utan också för sin stil och sitt trassliga kärleksliv med redaren Aristoteles Onassis som dumpade henne för Jackie Kennedy. Hennes liv var i princip som en tragisk opera.

I år skulle Maria Callas ha fyllt 100 år och i samband med det visas nu den legendariska konserten som hittats av en slump av Maria Callas-fantasten Tom Volf och restaurerats till toppklass. Bered dig på en orgie i opera, då Callas, iklädd haute couture och juveler för miljoner, framför sin signaturroll Normas ”Casta diva”, den gripande Miserere-scenen från Verdis Trubaduren och ”Una voce poco fa” från Barberaren i Sevilla. Höjdpunkten på kvällen kommer i den andra halvan: en fullt iscensatt Tosca, Akt II.

Konserten är producerad av teamet bakom den prisbelönta filmen Maria by Callas och är tillgänglig för första gången i färg och 4K Ultra HD – restaurerad från en nyligen upptäckt ljudkälla och originalrullarna i 16 mm.

Regi: Tom Volf

Produktion och restaurering: Samuel Francois-Steininger

Längd: 90 minuter

Länk till trailer: https://youtu.be/PlHpPKc3EjE?si=CB1Lp29zXLr-Qcex


För ytterligare information, pressbiljetter, bilder och rörligt material:

Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio och filmdistribution
08-452 25 57
[email protected]