Carolas storslagna jubileumskonsert ”CAROLAFESTEN – 40 år sedan Främling” från Avicii Arena visas på biografer i Sverige

Den 24 november är det biopremiär för konsertfilmen av Carolas jubileumskonsert ”Carolafesten” på Avicii Arena i Stockholm, då hon firade 40 år sedan hennes ikoniska genombrott med "Främling”. Nu kommer Carolas fans i hela Sverige kunna se den hyllade jubileumsfesten exklusivt på bio.

Biljetterna till “CAROLAFESTEN – 40 år sedan Främling” släpps fredag 3 november klockan 09:00.

Presscitat:
“Den drottning som publiken kommit för att se” – Kulturnyheterna

“Ett generöst bombardemang av pop från 40 år” – Aftonbladet

“Guld, glitter och alla hitsen på en gång” – SvD

I december 2022 släpptes nyheten om Carolafesten på Avicii Arena och konsertbiljetterna såldes slut på mindre än 48 timmar. För de som lyckades säkra sina platser blev det en oförglömlig kväll där Carola framförde sina största pophits och förvandlade arenan till en hejdundrande glittrande fest, omgiven av kärlek, fyrverkerier och ballonger.

Med sitt fenomenala sjumannaband och gästartister som Benjamin Ingrosso, Lasse Holm och Andreas Johnson, blev det en festkväll som Carola och alla hennes fans sent kommer att glömma.

“Aldrig har jag väl varit så vågad på scen som på Avicii Arena den 27 maj. Och samtidigt så grundad i det jag gör. Där jag tog ut popsvängarna fullt ut, i både stil och musikaliskt på scen – med dansare, tårta, gästartister, luftballong, en förfest med DJ och sedan efterfest där publiken fick känna att de var en del av gemenskapen. Det starkaste intrycket är just stämningen i lokalen – tillsammans med publiken så firade vi de här fyra decennierna med bravur! Det blev så tydlig hur mycket kärlek och hur mycket fantastiska minnen som sitter i min publiks DNA när de hör de här låtarna. Det har skapats ett så starkt band mellan oss över generationer – från mormor, mamma och barnbarn. Därför är det så fantastiskt att fler nu ska få ta del av det här firandet. Att konserten ska få ringar på vattnet. Och jag är så stolt över att jag är på en plats i livet där jag känner att jag har så väldigt mycket mer att ge – det vibrerar och det kommer fram en drivkraft som känns mer genuin idag än någonsin – genom mina sånger som jag har levererat under fyra decennier”, säger Carola.

Det har gått hela fyrtio år sedan det monumentala genombrottet med ”Främling”, när den då 16-åriga Carola Häggkvist erövrade Melodifestivalen med maxpoäng år 1983. Sedan dess har hon varit Carola med hela svenska folket, och hennes namn är synonymt med musikalisk briljans än idag. Med miljontals sålda album och en ständigt aktuell musikkarriär har hon blivit en ikon som har cementerat sin plats i strålkastarljuset, både i Sverige och internationellt.

Carola är en artist som ständigt river barriärer och utmanar gränserna för vad som är möjligt och som fortsätter att inspirera generation efter generation.

För ytterligare information, pressbiljetter, bilder och rörligt material:

Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio och filmdistribution
08-452 25 57
[email protected]