Agrippina från Drottningholms Slottsteater

Premiär för Drottningholms Slottsteater på bio

Nu når Drottningholms Slottsteater ut till en större publik när de för första gången visar en opera på bio. Förra årets hyllade föreställning Agrippina filmades och visas i samarbete med Folkets Hus och Parker på bio i Sverige. Premiär 26 augusti.

– Filmen låter oss komma riktigt nära verket. Vi får njuta av orkestern som spelar med stringens under ledning av Francesco Corti och en internationell cast av yttersta världsklass, säger Anna Karinsdotter, teaterchef.

Barockoperan Agrippina av Händel spelades på Drottningholms Slottsteater förra sommaren och hyllades av kritiker och publik. På grund av pandemin var publiken begränsad, men det kompenseras nu med biovisningar i hela landet.

– Det är underbart att Drottningholms Slottsteater nu kan möta en större publik. I höst går det att sjunka ner i en biofåtölj och förflyttas till Drottningholms Slottsteaters unika 1700-talsmiljö, säger Anna Karinsdotter, teaterchef.

För regi, scenografi och kostym står konstnärsduon Staffan Valdemar Holm och Bente Lykke Møller och i titelrollen hörs den internationella stjärnan och hovsångerskan Ann Hallenberg.

Musik: Georg Friedrich Händel
Libretto: Vincenzo Grimani
Dirigent: Francesco Corti
Regi: Staffan Valdemar Holm
Scenografi och kostym: Bente Lykke Møller
Ljus: Torben Lendorph
Mask och peruk: Sofia Ranow

Medverkande: Nahuel Di Pierro, Ann Hallenberg, Bruno de Sá, Kristina Hammarström, Roberta Mameli, Giacomo Nanni, Kacper Szelążek, Mikael Horned, Drottningholmsteaterns orkester.


För ytterligare information, pressbilder och rörligt material:

Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio och filmdistribution
08-452 25 57
[email protected]