Näringsförbud för kulturen kräver ökat offentligt stöd

Idag meddelade regeringen att ett förbud mot sammankomster med över 8 personer träder i kraft den 24/11, för att minska den kraftigt ökande smittspridningen i samhället. Beslutet är oundvikligt, men drabbar föreningslivet hårt.

–Vi har stor förståelse för allvaret i situationen och att regeringen tvingas genomföra detta, och kommer att göra allt vi kan för att fortsatt bidra till minskad smittspridning. Men vi vädjar också om nya stödåtgärder då detta i praktiken är ett näringsförbud för våra Folkets Hus och folkparker, och försätter redan hårt drabbade i en än svårare situation, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Regeringen meddelar även att det så kallade trubadurundantaget tas bort, d v s den tidigare möjligheten till undantag för exempelvis musikunderhållning i samband med servering.

Förbudet som avser offentliga sammankomster ska också vara normerande även för andra sammankomster som exempelvis privata middagar och andra tillfällen då människor samlas, även om dessa inte omfattas av lagen. Alla måste nu ta sitt ansvar är regeringens tydliga budskap.

För kommentarer:
Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker
[email protected]
08-452 25 10